На Острозького односельці загиблого у аварії перекрили дорогу (оновлене)

На Острозького односельці загиблого у аварії перекрили дорогу (оновлене)

Спонтанну акцію протесту на вул. Острозького поблизу Апеляційного суду влаштували жителі села Порохова Бучацького району. 20 грудня близько 16.00 люди безперервно ходили по пішохідному переході. Ці люди приїхали на засідання у справі водія, який збив на смерть їхнього односельчанина, але засідання відклали. 

В fпеляційному суді сьогодні, 20 грудня, о 15.00  мали розглядати скаргу захисників  Сергія Франіва на ухвалу Бучацького райсуду про продовження йому міри  запобіжного заходу у виді тримання під вартою до 6 лютого. Втім, адвокати подали клопотання про відкладення справи. Про це люди дізнались із канцелярії суду, уже приїхавши в Тернопіль. 

Тож, для кількох десятків обурених людей з плакатами  не залишилось нічого іншого, як чекати  початку засідання, яке, як вони уже знали, мали перенести. 

Аварія, нагадаємо, трапилась 9 жовтня 2017 на центральній вулиці села. Роман Борчук – загиблий – стояв на узбіччі, як в нього влетіло на шаленій швидкості KIA Magentis. Водій після ДТП втік з місця аварії.  До поліції згодом прийшов сам. Допоки ведеться розслідування, суд обрав йому міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Адвокати хотіли змінити таку міру на домашній арешт чи особисте зобов'язання,  подали апеляцію, але програли. Про це ми писали у статті «Втік з місця аварії, бо боявся самосуду. Водій, який збив хлопця, просив про домашній арешт». У грудні районний суд виніс ухвалу про продовження терміну тримання під вартою. Адвокати знову подали апеляцію. 

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9"> - Після ДТП, яке сталося з 8 на 9 жовтня Бучацький  суд прийняв рішення про міру запобіжного заходу  винуватцю ДТП Франіву  у виді тримання його під вартою на 60 діб, - розповів дядько загиблого Іван Петрів. - Цей термін закінчувався 9 грудня. Далі було безпрецедентне судове засідання  у Бучачі – тривало три дні. І йому продовжили тримання під вартою до 6 лютого. Високооплачувані захисники, яких найняла родина винуватця  ДТП, подали апеляцію – хочуть,  щоб випустили його під домашній арешт.

Односельчани загиблого  не хочуть, аби підозрюваний  вийшов із слідчого ізолятора, бо бояться, що втече. Кажуть, що  мати підозрюваного живе у Росії, має там нерухомість, і він може втекти до неї. Окрім того, люди бояться, що вийшовши на волю, він тиснутиме на свідків. Бо, приміром, деякі із свідків уже змінили свідчення. 

- Нас підтримує уся громада, - продовжує дядько. - Люди самі запитують, ніхто нікого не закликав. Під час  засідання  в Бучацькому суді  на 1-й  день прийшли друзі і родичі покійного Романа,  близько 20 чоловік, на 2-й день – було  біля 50, а на 3- більше 100. Зал засідань всіх не поміщав. Всі цікавились, коли буде апеляція. Бо не сумнівались, що адвокати подаватимуть її.

- Ми приїхали  громадою, щоб підтримати батьків нашого загиблого друга Романа, - каже Василь Міськів. -   Щоб домогтись правди,  бо  скільки часу нас тримали в Бучачі на суді – три дні людей маринували, і зараз знову  розгляд затягують. 

Люди вважають, що  справу зумисне адвокати затягують, аби накопати «щось» на користь підозрюваного. Ще більше людей розсердив той факт, що  справу сьогодні відклали. Відтак, після засідання, на якому судді зачитали клопотання адвокатів про перенесення справи на 25 грудня у зв’язку із їхньою зайнятістю, люди вийшли на вулицю та влаштували акцію із безперервним ходінням через пішохідний перехід. 
Судове ж засідання, зважаючи на те, що 25 грудня – державний вихідний, суд переніс на 26  число. Початок – о 14.30


 



 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Герасимчук Ростислав

    Молодці люди! Повністю підтримую.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up