Партнер рубрики Події

На Привокзальному майдані демонтували МАФи: розпочалась масштабна реконструкція площі

На Привокзальному майдані демонтували МАФи: розпочалась масштабна реконструкція площі
  • У Тернополі розпочали реконструкцію Привокзального майдану. Роботи виконають до настання зими.
  • Чого чекають тернополяни від нової площі та в якому стані вона зараз – дізнавався журналіст «20 хвилин».

Згідно проєкту, на Привокзальному майдані оновлять дорожнє покриття, створять місця для зупинок туристичного транспорту, парковку. Також, на площі з’являться зелені насадження та нове освітлення.

- Розпочалася робота по реконструкції Привокзального майдану, – розповідає міський голова Сергій Надал. – Під час реконструкції будуть створенні місця для паркування туристичних автобусів, окрему будуть виділені місця для заїзду, прийому та висадки пасажирів. Також, буде створена парковка для автомобілів. Крім того, буде оновлена сама площа. Вона отримає «нове обличчя». Вона буде виконана в тому ж стилі, що і вулиця Чорновола. Тому всі гості міста зможуть бачити нову площу, яка матиме своє продовження у вигляді вулиці Чорновола.

Реконструкція триватиме до 1 грудня. Роботи вже розпочалися. Зокрема – робітники демонтували МАФи. Тернополяни позитивно відреагували на таку зміну. Зараз асфальтове покриття в поганому стані. В багатьох місцях залишилися частини старих опор. Біля центрального входу є вузький пандус. З освітленням теж проблеми, оскільки кількох ліхтарів ввечері не вистачає.

Відео дня

- Добре, що площу відновлять і приберуть ці кіоски, – розповідає тернополянин Олег. – Давно потрібно було відремонтувати площу, щоб гості бачили, що Тернопіль – файне місто.

Дехто з тернополян зауважив, що потрібно відремонтувати і приміщення залізничного вокзалу.

- Привокзальний майдан це добре, але треба було почати саме з приміщення, – каже тернополянка Наталя. –  Я нещодавно повернулася з Мінська, і там вокзал дуже гарний і чистий. А головне – є багато охоронців та поліцейських. Нікому спати на лавках не дозволяють. Там безпечно, немає безхатченків. Нам ще до цього далеко, бо у нас на вокзалі багато сумнівних персонажів вештається, а поліцейські нічого зробити не можуть.

Відновлюватимуть Привокзальний майдан поступово. Повністю рух транспорту перекривати не будуть. Міський голова попросив вибачення у водіїв за тимчасові незручності протягом кількох місяців, оскільки частково проїзд буде обмежений, зокрема, заїзд буде здійснюватися окремими смугами.

Опитування

Чи потрібно проводити реконструкцію Привокзального майдану?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Ирина Шалайда

    Дуже хороший почин. А то Тернопіль вже давно називають містом "сараїв",тобто торгівельний будок, яких в нас  скрізь видимо невидимо і далі ростуть як гриби. В них немає нормальних санітарних умов, але це напевне дуже вигідно міській владі,  а не тернополянам. Кількість торгових точок в місті зашкалює,  чи хтось аналізує цю ситуацію? На реконструйований вулиці Чорновола знову процвітає вулична торгівля на ящика і коробках. Чи не те саме чекає і оновлену Привокзальну? Якщо щось змінювати,  то не тільки для галочки,  а для комфорту і зручності громадян.
  • Олько

    З іншої сторони є багато нещасних мафів , і ригаловок ,там постійно повно пияків
  • inkognito

    Цікаво,чи будуть зривати існуючу бруківку.Здається що вона в доброму стані.
  • саша

    треба забрати будову біля світофора
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up