На “Сонячному” сусідки побились через... клумбу

На “Сонячному” сусідки побились через... клумбу
  • 65-річна жителька будинку №1 на вул. Купчинського Марія Ціхевич зробила зауваження сусідці  через те, що та смітила на клумбі, за якою доглядає жінка. За це отримала побої. 
  • Її сусідка - 62-річна пані Зеновія (прізвище жінка просила не вказувати - прим. ред), запевняє, що все було навпаки і це вона постраждала. 

Пані Марія живе на першому поверсі, пані Зеновія - на другому. Конфлікт розпочався ще у червні 2017-ого року. 

Скаржитись на сусідку та правоохоронні органи у редакцію "20 хвилин" прийшла Марія Ціхевич. 

- Під вікнами була грядка і я вирішила її облаштувати, щоб було гарно, для всіх сусідів, - розповідає Марія Ціхевич. - Посадила квітки, постійно доглядаю і сусідів прошу, щоб вони нічого не викидали на клумбу. Бо встану вранці, а там то серветка, то ще щось. Але скільком людям не робила зауваження, ніхто мене не обізвав, рук не прикладав. 

А от сусідці, за словами пані Марії, таке зауваження не сподобалось. Вранці 24 червня пані Марія через вікно помітила, що з верхніх поверхів щось падає на клумбу. 

- Я вибігаю, але в жодному вікні нікого не було, хто то кидав, - каже жінка. - Біля під'їзду стояв чоловік, який щось збирав. Я запитала, чи не бачив нікого, а він сказав, що то жінка з другого поверху. Потім я зустріла її доньку і попросила передати мамі, щоб не викидала нічого. А та до мене каже: "Ви, що неадекватні? Я зараз "швидку" викличу Вам. Мама чого б то викидала?". На цьому розмова завершилась. Я прибрала клумбу. Це було в п'ятницю. 

"Роздерла плече"

Наступного дня жінка зустріла сусідку у під'їзді, коли йшла перевірити поштову скриньку. 

- Вона була з чоловіком. Стала і каже, чому це я кажу, що вона щось викинула на клумбу, - продовжує жінка. – А я кажу, що мені люди сказала, що це вона. А та мене обізвала "простітуткою грецькою". За що мене так обзивати? Бо я закордоном була? Вона почала йти донизу, а її питаю: "А ти хто така? Ти на себе подивись". А вона мене взяла за волосся і потягнула донизу. Я кидаю ті пакети, хотіла дати здачу, але її чоловік став між нами. 

Жінка пішла додому і перевдягаючись побачила, що в неї роздерте плече. Вона пішла в поліцію, написала заяву. Пані Марія розповіла слідчій усе як було,  26 червня жінка зняла побої.

У поліції хотіли помирити сусідок

- Через кілька днів я зателефонувала до слідчої, а та мені каже, що не розслідуватиме моєї справи, - продовжує пенсіонерка. – Бо зять моєї сусідки працює в них якимось начальником. І сказала, що мою справи передали на "Дружбу" в поліцію. Я пішла туди, знову все розказала. Через деякий час вона мене викликала і каже, що їй потрібно помирити нас з сусідкою. А я миритись не збираюсь. Вона мене сама вчепила. Де я могла подумати, що вона буде руки простягати? 

Постраждала каже, що у поліції їй сказали, що вона нічого не доб'ється, бо немає свідків. А у сусідки є – її чоловік.

- Я якби знала, то я б взяла якось свідка, а її чоловік хіба скаже, що вона мене побила? – продовжує пані Марія. – Та ніколи! Тоді мені знову почали казати, що потрібно помиритись. Це все довго тягнулось. А якось влітку, не пам'ятаю якого числа, слідча сказала приїхати. Доїжджаю я до Центру, вона мені дзвонить і каже не їхати. Я тоді сказала, щоб мене більше не викликали і так ціле літо до мене ніхто не дзвонив. 

Стала обвинуваченою

У листопаді жінка збиралась за кордон до доньки і вирішила повідомили слідчу, що не зможе прийти на суд, якщо він буде.

- Слідча мені сказала, що суду не буде, бо тоді всі судді були у відпустці, - каже пані Марія. – Я поїхала. Коли була в доньки, то до мене дзвонила онука і сказала, що прийшов лист на суд йти. Коли я вже повернулась, пішла на пошту. Там мені сказали, що лист двічі приходив, але його відправляли назад, бо мене не було. Через два тижні, як я повернулась в Україну, мені знову прийшов лист.

Але викликали пані Марію як обвинувачену, а не як потерпілу. Як виявилось, сусідка написала зустрічну заяву, що це пані Марія її побила.

- Вона ще перед людьми казала, що до неї дзвонить зять і казав: "Ой, мамо, що Ви наробили?", - продовжує Марія Ціхевич. – І напевно сказав їй, щоб та написала заяву в прокуратуру. Мені  прокурор казала, що то я побила сусідку, а мені хтось інший наніс. Я була в шоці. І сказали мені, що я і так суд не виграю. А де моя справа, вони не знають. Я сказала, що на суд не прийду, поки не буде моєї справи. Я почала дзвонити до слідчої з "Дружби", а вона до цих пір трубки не бере. І в суді справа, по якій я винна. Що я маю робити? До кого йти? 

“Сказала, що морду наб’є”

У сусідки пані Марії інші версія стосовно того що сталось. Жінку звати Зеновія, їй 62 роки.  

- Про сусідку можу сказати, що це конфліктна людина, - каже пані Зеновія. - Вона свариться майже з усіма сусідами в під’їзді. Може є кілька, з якими вона спілкується. Все їй не так. Але то є люди: хтось кине якусь пляшку, чи цигарку. Але менше з тим. За ту клумбу: я привезла їй сама спеціально з села десь тридцять корчів ірисів. І кажу їй, що як вона любить садити то все, то хай садить. Бо я не маю часу, ходжу на роботу, а вона сидить вдома. Сусідка посадила їх і я нічого не маю проти, тішусь, що воно росте. 

А згодом, продовжує жінка, до неї прийшла донька з 9-річною внучкою, яка дуже плакала. Коли пані Зеновія запитала у доньки, що сталось, то почула, що з нею сварилась сусідка - пані Марія.

- Вона мене почала питати, що я зробила, - каже жінка. - І розповідає, що сусідка вискочила з грядки з якимось сухим листям, якимись нецензурними словами при дитині говорити. Донька сказала їй: “Тьотя Марійка, Ви що, хворі?”. А та каже, що я висипала їй отрута на квіти. Жінко добра, якщо я дала тобі ті квіти, то де б я сипала отруту? Ну вона мене перед донькою моєю прозвала, сказала, що морду мені наб’є. 

“То ще хто кого”

Жінка пригадує той день, коли трапилась бійка. Пані Зеновія йшла з чоловіком на дачу.

- І йде вона. Я їй кажу: “Марина, я не зрозуміла, чому ти мені дитину чіпаєш?”, - розповідає жінка. - Я сходжу на нижню сходинку, а вона відбила мою руку і як “талапнула”, то добре, що щелепа не вилетіла. Я кажу так, як є. І мій чоловік відразу мене відштовхнув і став між нами. А вона далі почала прозиватись.

Згодом жінці сказали, що сусідка написала на неї заяву у поліцію за побої. Тоді пані Зеновія теж написала заяву. 

- А я знаю, хто її побив? - продовжує пані Зеновія. -  А я написала заяву, бо чого я маю боятись? Мій чоловік був свідком, як все сталось. А вона дозволяє собі кричати на чужих дітей, проганяти їх з вулиці. Та таку людину треба наказати. Сусідка з другого боку ставила балкон, то та десять раз в ЖЕК ходила і приводила майстра, бо їй на грядку сиплеться. Вона помішана на тій грядці. Але то не її приватна земля, там будь-хто може стати і посадити щось.

“Більше не б’ються”

Сусіди, яких ми зустріли біля під’їзду, де проживають обидві жінки, кажуть, що про конфлікт чули. І кажуть, що мудрі люди такого б не робили. 

- Тоді побились і більше не б’ються, - каже один з сусідів, чоловік називати своє ім’я відмовився. - Хто кого там побив - не знаю, але одна з них трішки міцніша. Та, що з другого поверху. Але з пані Марією, я вже багато років не говорю. Ні з нею, ні з її чоловіком. Вона конфліктна. А пані Зеновія, то супер жінка. 

Одна з сусідок розповіла, що в принципі усі сусіди живуть мирно. І з пані Марією конфліктів - не було. А в тому, що сталось повинна розібратись поліція. 

Зять справу передав 

В ГУ Нацполіції в Тернопільській області про цю справу знають. 

- Пані Марія довший час була за кордоном, приїхала сюди і вирішила, що має жити по-європейськи, - кажуть у поліції. – Вона почала сваритись з сусідами, якщо вони щось не так зроблять. Її сусідка – пані Зеновія, справді теща слідчого. І він, щоб провести справедливе слідство, написав рапорт, щоб її справу передали на розслідування в Тернопільський район, а не в Тернополі. 

Як кажуть у поліції, слідчі провели розслідування, опитали сусідів – вони скаржаться на пані Марію.

- Зараз одну справу відправили в суд, а справу іншої сусідки – закрили, - кажуть в поліції. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Ната Лия

    Нічого у цій краіні не змінюєтьс....куми,зяті,коханки,брати.....рука руку миє.....
  • Ірина

    Чому Зеновія Звір неопобліковує своєї фамілії? (мабуть знає свою виністиь але невизнає)зять Зеновії великої посади у міліції Богдан Гульман затер всьо діло тьощі перекинув на пані Марію.Сьогодні Пані Зеновія на одну людину накинулася побила завтра на другу (тому шо має захист у міліції) де справедливість?
  • Цьвєк

    Типові представники тернопільських цьоток,дожили до поважного віку,а такі дурні.
  • David Starr

    Та заасфальтуйте ту клумбу, то не приватна власність.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up