"Навіщо було розширювати, щоб тепер звужувати?" Тернопільські водії обурені змінами на Тарнавського

"Навіщо було розширювати, щоб тепер звужувати?" Тернопільські водії обурені змінами на Тарнавського

На вулиці Тарнавського тривають ремонтні роботи. Там вже розширили проїжджу частину. Тепер робітники перейшли до облаштування острівців безпеки та тротуарів. Однак тернополяни скаржаться – через це буде менша ділянка дороги, отже, заторів не уникнути.

Роботи з облаштування острівців безпеки вже розпочалися. Через це на Тарнавського ускладнений рух, оскільки там працює спецтехніка. Ділянки, де будуть острівці, огороджені. Там зрізали асфальтове покриття і виконують підготовчі роботи.

Тернополяни у соціальних мережах обурюються.

«На щойно відремонтованій вулиці Тарнавського порізали свіжий асфальт і почали встановлювати острівки безпеки, звужуючи проїжджу частину, яку розширили, щоб зменшити затори», — пишуть у одній з груп у фейсбуці.  

Відео дня

Деякі тернополяни кажуть – через це знову будуть затори. Хоч дорогу і розширили, але частину займатимуть острівці безпеки. У цих місцях буде ускладнений рух. Тож навіщо було витрачати гроші і розширювати, щоб тепер звужувати?!

«Острівці безпеки – вимога будівельних норм»

Ми поспілкувалися з начальником управління ЖКГ міської ради Олегом Соколовським. Він пояснює – острівці безпеки повинні бути обов’язково, оскільки це вимога Державних будівельних норм України. Однак те, що робітники ріжуть новий асфальт, щоб облаштувати острівці, спростовують.

– Нове асфальтове покриття є лише на новій смузі, решта дороги має старий асфальт, – пояснює Олег Соколовський. – Острівці встановлюють посередині дороги, де старий асфальт. Тому ніхто новий — не зрізає.

Як розповів начальник управління ЖКГ, таких острівців на Тарнавського буде шість. А от лежачих поліцейських більше не буде. Такі є вимоги до облаштування доріг.

– Чому саме острівці? Тому що змінилися будівельні норми і на магістральних дорогах "лежачі поліцейські" заборонені. Острівці безпеки на магістральних дорогах – це вимога. Інакше бути не може. Острівці безпеки є європейським стандартом. Такий самий острівець з’явився на Руській біля школи №6, і ніяких проблем через це немає. Заторів також через це не повинно бути. Всі смуги, як були так і лишаться. Тому не варто панікувати. Через острівці безпеки заторів не буде. До того ж, це безпека пішоходів.

Опитування

Чи потрібні на тарнавського острівці безпеки?

23 мільйони на дорогу

Нагадаємо, на розширення вулиці Тарнавського кошти виділили з державного бюджету. Загалом вартість робіт складатиме орієнтовно 23 млн гривень, однак точну суму ми дізнаємось після закінчення робіт та складання відповідних актів.

На вулиці висадять нові дерева на заміну тим, що довелося зрізати.

А що ви думаєте про цю ситуацію? Чи заважатимуть острівці безпеки руху транспорту? Пишіть у коментарях!

Читайте також:

Оновлена дорога на Тарнавського обійдеться в 23 мільйони. Що вже зробили та коли завершать ремонт?

Як змінився Тернопіль у 2020-му: що збудували та скільки на це витратили. А вам подобається? (ОПИТУВАННЯ)

У Тернополі замінять освітлення на майже 50 вулицях (ПЕРЕЛІК)
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (63)
  • Віктор Гарбаринін

    Все що роблять, то не для людей щоб їм було зручно, а чому непоставити лежачих поліцейских?. А для того щоб набити кишені . Щоб заробити . А чому повністю дорогу бруківкою незастелили??? А тільки островки застелили.
  • Vitalik Nadozirnyy

    Дати машину тому хто придумав ці острівки, нехай проідиться чи буде зручно йому,  разом з тими розмітками їхніми б....кими
  • Kolya Mostsitskyi

    🤣🤣🤣Країна чудес....
  • Паша Пархут

    Острівці острівцями а огорожу від пішоходів з верху вниз треба

    Ірена Куценко reply Паша Пархут

    Паша Пархут і то правда!! Пішоходи особливо у вечірній час, дощову погоду, коли слизько вибігають на пішохід так, ніби мають нескінченну кількість життів або повзуть так ніби їм щось заважає рухати ногами. А особливо коли виганяється ще й балакає по телефону😡
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up