Партнер рубрики Події

На Тернопільщині горіли понад 2 гектари: не паліть суху траву!

На Тернопільщині горіли понад 2 гектари: не паліть суху траву!
  • Щодня рятувальники ДСНС ліквідовують загоряння на відкритих місцевостях. Здебільшого їх причиною є саме людський фактор: необережне поводження з вогнем чи навмисні підпали — спалювання сухої трави та сміття.
  • Не допомагайте ворогу — не випалюйте суху рослинність, закликають рятувальники!

Чотири пожежі на відкритій місцевості ліквідували 1 червня тернопільські рятувальники.

Не допомагайте ворогу — не випалюйте суху рослинність, закликають рятуваьники! Випалювання сухостою ніяким чином не впливає на родючість ґрунтів, а навпаки — шкодить, запевнили в головному управлінні ДСНС в області.

Відео дня

11:57 в м. Почаїв Кременецького району черговим відділенням 23-го державного пожежно-рятувального поста ліквідована пожежа сухої трави на відкритій території на площі орієнтовно 0,025 га.

13:29 в с. Перемолівка Шумської територіальної громади Кременецького району черговим караулом 16-ї державної пожежно-рятувальної частини ліквідована пожежа сухої трави на відкритій території на площі орієнтовно 1 га. Під час гасіння пожежі врятовано 2 будівлі.

16:05 в с. Дубівці Байковецької територіальної громади Тернопільського району місцевою пожежною командою с. Шляхтинці ліквідована пожежа сухої трави на відкритій території на площі орієнтовно 1 га.

16:24 в сел.Підволочиськ Підволочиської територіальної громади Тернопільського району на вул. Тернопільська черговим караулом 20-ї державної пожежно-рятувальної частини ліквідована пожежа сухої трави на відкритій території на площі орієнтовно 0,01 га.

Причини виникнення пожеж та матеріальні збитки встановлюються.

— Щодня рятувальники ДСНС ліквідовують загоряння на відкритих місцевостях, — каже речник головного управління ДСНС в області Сергій Данілін. — Здебільшого їх причиною є саме людський фактор: необережне поводження з вогнем чи навмисні підпали — спалювання сухої трави та сміття.

Такі пожежі дуже швидко поширюються на значну площу, особливо у суху вітряну погоду, знищують гектари лісових масивів, шкодять довкіллю, можуть спричинити пожежі житлових будівель та споруд, і навіть стати причиною травмувань і загибелі людей.  

Випалювання сухостою ніяким чином не впливає на родючість ґрунтів, а навпаки — шкодить, наголошують рятувальники!

 

Читайте також: 

Через посушливу погоду на Тернопільщині прогнозують пожежну небезпеку найвищого класу

Велика пожежа у Байківцях: горів очерет, трава і дерева

На Чортківщині вогонь охопив три будівлі

Цілий гектар сухостою і автівка. Де горіло на Тернопільщині

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up