Партнер рубрики Події

На Тернопільщині нещеплених дітей не приймуть в табір і не допустять до навчання

На Тернопільщині нещеплених дітей не приймуть в табір і не допустять до навчання
  • Не приймати нещеплених дітей або без медичної документації в оздоровчі заклади. 
  • Не допускати не щеплених дітей до навчання. 
  • Заходи через ускладення епідемічної ситуації в області із захворюваності на кір прийняла 15 травня регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при обласній державній адміністрації. 

Чимало заходів стосується роботи дитячих освітніх і оздоровчих закладів, адже зараз на кір найбільше хворіють діти, зокрема 5-9 і 10-14 років, повідомила завідувач відділу епіднагляду та профілактики інфекційних захворювань обласного лабораторного центру Марія Павельєва.

- Невдовзі - оздоровча кампанія, і тому навіть виникало питання, яким чином вона має проходити, враховуючи таку складну епідеміологічну ситуацію, - зазначила Марія Павельєва. – Враховуючи це, відповідні листи управління охорони здоров’я направило на місця стосовно того, що коли кампанія все-таки буде проводитися, щоб був посилений підхід до цього питання, щоб в оздоровчі заклади приймали дітей з відповідною медичною документацією і обов’язково з вказанням проведених щеплень. Але й крім того, в цих же ж оздоровчих закладах має бути відповідне забезпечення - і медпункт, і ізолятор, і готовність їх використовувати для ізоляції хворих з певними ознаками захворювання, і вони мають бути укомплектовані кадрами, які вміють поставити ці діагнози, і потрібно забезпечувати посилений санепідрежим – це вологе прибирання із застосуванням деззасобів, провітрювання, використання ультрафіолетового опромінення.

Начальник управління охорони здоров’я Володимир Богайчук додав, що потрібно приймати радикальні і правильні рішення, щоб мінімізувати поширення кору в області.

Відео дня

- Не має дитина вакцинацій від кору – в таборі не може бути. Сьогоднішня ситуація з кором – це результат наших проблем в 2016-2017 роках, коли не було вакцин, - зазначив пан Богайчук. – Зараз вакцини є. Забезпечення ними більше як на 100%. Якщо ми приймемо правильні рішення, ми зможемо мінімізувати поширення кору в області. Треба все зробити максимально для оздоровлення дітей.

Зрештою, члени регіональної комісії підтримали цю пропозицію. Вирішили  – «приймати дітей в оздоровчі заклади з довідками від дільничих лікарів про відсутність контакту з інфекційними хворими та імунний статус. Не приймати не щеплених дітей або без медичної документації».

Загалом регіональна комісія прийняла 30 протиепідемічних заходів щодо кору. Серед іншого йдеться, що діти не зможуть навчатися в закладах освіти, якщо не мають відповідних щеплень. У п. 6.2. зазначено: « Забезпечити виконання ст. 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» про не допуск не щеплених дітей до навчання».

Нагадаємо, напередодні  в  Тернополі  відбулася нарада медиків та освітян, де йшлося про необхідність вакцинації школярів і дошкільнят Тернопільщини, щоб діти до 1 вересня були вакциновані.

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, TelegramInstagramViber та YouTube.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (94)
  • .

    Як саме не будуть допускати до навчання?Можна змоделювати сам процес?
  • Наталія Швайка Репак

    В табори і санаторії ніколи без щеплень не приймали. Завжди треба було додавати довідку про щеплення.
  • Андрей Базюкевич

    А хто і як перевіряе вакцини!? Хто несе за це особисту відповідальність?!

    Olga Dunets reply Андрей Базюкевич

    Андрій Базюкевич за кожен з етапів виробництва, перевезень, зберігання та використання вакцин є відповідальні особи. Який з етапів вас цікавить?
  • Світлана Рибак

    Чи т читаю очі лізуть на лоба...
    Жах
    Щепити чи нещепити - Це особиста справи батьків(ім за це відповідати потім ,а не тим що тут так пишуть),є батьки діти яких через мед.показники нещеплені-бо нежна....
    Як можна так...
    Скоро мабуть нещеплених дітей загрозою для суспільства будите обзивати.....
    Якщо одні батьки так бояться щоб часом іх дитина непостраждал а від нещеплених дітей ,то всі скоро мабуть дітей невипстять з квартири....

    Olga Dunets reply Світлана Рибак

    Уляна Брезіна що там розуміти  - є закон, котрий слід виконувати, є правила, котрих слід дотримуватись. Чи кожному, хто зібрався переходити дорогу мають перед тим пояснити, чому на червоне світло не можна?
    Ніхто не боїться нещепленої дитини, бояться виходу ситуації з-під контролю, що, власне, зараз і спостерігаємо - вже 3-ій рік кір не можемо приборкати.

    Олена reply Світлана Рибак

    НЕ ОСОБИСТА!!! Запам’ятайте! Бо ваша нещеплена дитина може заразити свого однокласника, наприклад, який щеплений і перехворіє в легкій формі, але може заразити вдома свого маленького братика чи сестричку, якяких ще просто не встигли щепити!!! ЗАПАМЯТАЙТЕ РАЗ І НА ЗАВЖДИ!!!

    Світлана Рибак reply Світлана Рибак

    @Уляна Брезіна
    Тут розумієте питання треб ставити трохи поіншому....
    Чому на сьогоднішній день суспільство так недовіряє МОЗу як такому,чого люди недовіряють прививкам як таким...
    Це треб розбирати не сваритися чия дитина щеплена,а чия нє...

    Уляна Брезіна reply Світлана Рибак

    Світлана Рибак Ви праві.Ізолюють дітей як можуть навіть на екскурсії не беруть я не розумію чого вони бояться коли всі щеплені а хтось один не щеплений; вони ж пояснюють щоб не заразитись треба зробити прививку то чого ж бояться нещепленої дитини- напевне бояться тому що та прививка нічого не дає а так для галочки

    Olga Dunets reply Світлана Рибак

    Світлана Рибак мені теж...що поробиш- люди ніяк не втямлять, що без вакцинації епідеміям кінця-краю не буде. А оскільки примусово щепити не будуть- залишається лише про це говорити/писати/пояснювати.

    Світлана Рибак reply Світлана Рибак

    Olga Dunets
    Я спокійна.Я дивуюся тому написаниому.вже надоіло про вакцииинацію.

    Olga Dunets reply Світлана Рибак

    Світлана Рибак від чого очі лізуть на лоба? Хіба хтось когось примусово збирається вакцинувати? Заспокойтеся, такого не буде)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up