На Тернопільщині отруїлися діти: уже 27 студентів коледжу у лікарні (оновлюється)

На Тернопільщині отруїлися діти: уже 27 студентів коледжу у лікарні (оновлюється)
Фото Ірина Белякова

З підозрою на харчове отруєння впродовж цієї ночі до лікарні почали поступати студенти одного із коледжів Збаражчини.

Станом на 11:00 19 лютого кількість дітей, які потрапили до лікарні з харчовим отруєнням, зросла до 27. На місці події працюють правоохоронці та експерти Держпродспоживслужби, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Даний факт внесений в Єдиний реєстр досудових розслідувань згідно статті 325 ККУ -  Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням.

Нагадаємо, з підозрою на харчове отруєння в ніч з 18 на 19 лютого до лікарні почали поступати студенти одного із коледжів Збаражчини. Спочатку їх було сімнадцятеро.

Відео дня

Усі діти скаржилися на загальну слабкість та діарею. У частини неповнолітніх перші симптоми почали проявлятися ще вдень, 18 лютого. В решти - під вечір.

За словами начальника відділу ювенальної превенції Петра Тиховича, серед госпіталізованих як дівчата, так і хлопці віком від 15 до 18 років.

Правоохоронці разом з експертами встановлюють причини масового отруєння. Експерти відбирають взірці їжі у їдальні, перевіряють харчі, які діти привезли з дому, а також обстежують кімнати, де мешкають студенти.

За попередньою інформацією, обідали в їдальні коледжу 153 студентів, а вечеряли - 100. Потерпілі також стверджують, що не всі в день отруєння там харчувалися. Стан дітей не важкий.

Потерпілих студентів стає більше, повідомляють в Держпродспоживслужбі Тернопільської області.

Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області спільно з ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України» розпочали спільне епідрозслідування щодо випадку масового отруєння дітей в ДНЗ «Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою», що в м.Збараж.

Станом станом на 10:45 19 лютого за медичною допомогою звернулося 25 осіб, усі неповнолітні.

Впродовж цієї ночі до інфекційного відділення Збаразької районної лікарні поступали студенти коледжу з скаргами на погане самопочуття, діарею, підвищену температуру тіла та блювоту. На даний момент лікарі проводять додаткові обстеження щодо встановлення точного діагнозу. Попередній діагноз харчова токсикоінфекція.

В коледжі з 7:45 сьогоднішнього дня  працюють спеціалісти Збаразького районного управління Держпродспоживслужби. Також у санепідрозслідуванні приймають участь  2 лабораторії: фахівці Тернопільської державної регіональної лабораторії Держпродспоживслужби та ТОЛЦ відбирають змиви з кухонного інвентарю, обладнання, проби води, обстежують працівників харчоблоку. Уже відібрали залишки готових страв, добову пробу та взірці інших продуктів харчування.  Попередні результати цих досліджень будуть відомі протягом трьох діб.

Спеціалісти перевіряють також і наявність швидкопсувних продуктів харчування в тумбочках ліцеїстів, які зберігалися без належних умов, а також опитують їх про можливе вживання продуктів харчування, придбаних  за межами закладу. 

Даний випадок та хід епідрозслідування знаходиться під особистим контролем начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Василя Хомінця. 

"20 хвилин" буде стежити за розвитком подій. Стежте за нашим наступними публікаціями.

Читайте також На Тернопільщині новий спалах кишкової інфекції
У ресторані "Аляска", де отруїлися люди, порушили санітарні норми приготування їжі: результати перевірки
У ресторані, де отруїлися люди, порушували гігієнічні вимоги. У їжі знайшли сальмонелу
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Svitozar Rohach

    То коронавірус ще з літака їм попередавався!
  • Nekosan Mocharska

    А чому не покращують заклади харчування ,не має провірок (
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up