Партнер рубрики Події

На Тернопільщині почав працювати вакцинальний автобус

На Тернопільщині почав працювати вакцинальний автобус

На Тернопільщині розпочав працювати вакцинальний автобус для проведення вакцинальної кампанії проти COVID-19 та рутинної імунізації під час воєнного стану.

Про це повідомили в Тернопільському обласному центрі контролю та профiлактики хвороб МОЗ України.

Вперше команда центру здійснила візит до Теребовлянської громади.

Вакцинальний автобус доставив мешканців Котузів, Гвардійськ, Сапова, Гайворонка та Вишнівчик до фельдшерського пункту села Зарваниця, де облаштовали тимчасовий пункт вакцинації.

Відео дня

Тут мешканцям громади безоплатно перевіряли рівень цукру у крові, вимірювали артеріальний тиск, робили загальний аналіз крові та кардіограму за допомогою телемедичного обладнання.

Окрім того, охочі безкоштовно отримали щеплення від коронавірусу, від дифтерії і правця.

«COVID-19 нікуди не зник. Наразі надзвичайно важливо захистити від COVID-19 найбільш вразливі категорії населення, людей похилого віку, адже вони мають найбільший ризик важкого перебігу коронавірусної хвороби та смерті», — наголосила генеральний директор ДУ "Тернопільський ОЦКПХ МОЗ " Оксана Чайчук. — Більшості інфекційних захворювань можна запобігти шляхом вакцинації, тому закликаємо всіх мешканців області бути відповідальними та пройти всі необхідні щеплення. А ми, в свою чергу, забезпечимо курсування вакцинального автобусу в інші громади».

Спільний виїзд до Теребовлянської громади відбувся для промоції вакцинації проти COVID-19 та рутинної імунізації.

Ось які дані оприлюднив Центр Громадського здоров'я України про рівень охоплення щепленнями українців різного віку.

МОЗ України передало до ДУ «Тернопільський обласний центр контролю та профiлактики хвороб МОЗ України» чотири автобуси Ankai для проведення вакцинальної кампанії проти COVID-19 та рутинної імунізації під час війни.

Їх використовуватимуть для забезпечення легшого та швидшого доступу до щеплення проти вакцинокерованих хвороб вразливим групам населення, маломобільним людям, внутрішньо переміщеним особам, людям похилого віку, а також тим, хто проживає у віддалених та важкодоступних районах.

Нагадаємо, 10 квітня установа повідомляла, що в області за добу зафіксували 85 нових випадків ковіду.

Довідка

Загалом ВООЗ передала на потреби українських областей 59 автобусів, модифікованих для підтримки вакцинації. Передача транспорту відбулася 15 лютого цього року.
 

Читайте також:

На Тернопільщині діє пілотний проєкт мобільних бригад вакцинації проти COVID-19

Чи готові лікарні Тернополя вакцинувати дітей від ковіду з 5-річного віку?

Як щепитися від COVID-19 під час війни та які вакцини є на Тернопільщині

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up