На Тернопільщині запрацювала соціальна програма «Пошук дітей»

На Тернопільщині запрацювала соціальна програма «Пошук дітей»

Тернопільська область стала завершальною, де розпочав роботу спільний  соціальний проект ПрАТ «Київстар» та Національної поліції України «Пошук дітей». У Головному управлінні Нацполіції краю відбулася презентація, на якій працівники ювенальної превенції Тернопільщини та представники мобільної компанії розповіли про запуск сервісу в області та принципи його дії.

Керівник ювенальної служби Петро Тихович зазначив, що нові методи оперативного розшуку дітей є надзвичайно важливими в роботі  поліцейських, адже завдяки їм можна швидко розшукати зниклих неповнолітніх та малолітніх.

- Даний проект – додатковий інструмент у оперативному пошуку зниклих дітей, – розповів він.  – Поліцейські роблять все можливе, аби швидко знайти зниклого малюка чи неповнолітнього, повернути їх додому та вберегти від протиправного.

Сервіс, який вперше розпочав роботу у серпні 2017 року, тепер  працює в 23  областях на базі СМС-повідомлень. Він допомагає правоохоронцям використовувати можливості мобільної мережі «Київстар» для оперативного оповіщення про зникнення дітей та активується у абонентів автоматично і безкоштовно.

Відео дня

Як працює система таких сповіщень, розповіла PR менеджер ПрАТ «Київстар» у Західному регіоні Олександра Гнатик.

- Інформацію про зникнення дитини ми отримуємо від поліцейських, які, в свою чергу, отримують на це згоду батьків, - каже вона. - Далі готуємо СМС-повідомлення з  інформацією про дитину, обставини її зникнення та посилання на Facebook-сторінку з детальними даними та фотографією. Є там і контакти поліції, за якими можуть звертатися охочі допомогти в пошуках.

Такі дії працівники мобільного оператора опрацьовуватимуть протягом 30 хвилин, а повідомлення отримають активні абоненти, які знаходяться в радіусі трьох кілометрів  від місця зникнення дитини. Це можуть бути як жителі міста, так і інших регіонів. Як зазначила менеджер, за 15 місяців роботи вже розіслано 111 таких повідомлень. Усі вони успішно допомогли у пошуку дітей.

- Чужих дітей не буває, тому допомога громадськості у пошуках дуже цінна, – підсумував зустріч начальник ювенальної превенції.  – Кожен, хто має телефон, зможе допомогти знайти дитину, тим самим уберегти її від небезпечних ситуацій та злочинних посягань.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up