На ваші запитання відповідав Роман Папіровський (ЗАПИС ПРЯМОЇ ТРАНСЛЯЦІЇ)

На ваші запитання відповідав Роман Папіровський (ЗАПИС ПРЯМОЇ ТРАНСЛЯЦІЇ)
Не залишити поза увагою жодного запитання пообіцяв Роман Папіровський. На його думку, порядок в Україні буде тоді, коли всі отримають акти на землю, а земельний кадастр стане відкритим для всіх охочих в Інтернеті.

 

- У мене прохання, - відразу з порога почав Роман Папіровський. – Виникли непередбачувані обставини – мені ще сьогодні треба встигнути на нараду. Тому прошу нашу зустріч завершити трохи раніше… Чи це можливо?

Тож ми пішли назустріч начальнику Головного управління Держкомзему в області - тривав ефір лише годину. Роман Папіровський був гостем чату на сайті 20minut.ua 15 серпня. Гість встиг в режимі он-лайн відповісти на більшу частину запитань. Решту - пообіцяв прокоментувати згодом.

- Я бачу, що тема – гостра, хоч і складна для спілкування у такому форматі. Земля людей дійсно цікавить. Це помітно навіть з питань, які надійшли на ваш сайт, - говорить пан Папіровський. – Тому я не залишу поза увагою жодного запиту. Більше того, вони допоможуть нам у подальшому висвітленні проблемних питань.

До речі, Роман Папіровський не уникав і особистих запитань. Так, читач, який назвався ніком Лесик поцікавився, чи наш гість палить? Той не заперечував. Визнав, що звичка шкідлива і навіть йому заважає. Але мовляв, кинути курити не вдається.

Чесно відповів чоловік і на запитання, членом якої партії він є - Партії регіонів. Якщо питання носили надто особистий характер і потребували докладної консультації, Роман Папіровський радив читачам прийти на прийом. Навіть адресу управління Держкомзему і номер свого кабінету назвав у прямому ефірі. Порадив людям шукати допомогу у земельних справах насамперед у ДП "Інститут землеустрою" та ДП "Центр державного земельного кадастру".

Власне, тема розмови справді була складною. Тож гість занотував найгостріші питання і пообіцяв їх висвітлити додатково – і на нашому сайті, і в інших виданнях. Аби люди отримали якомога більше необхідної інформації.

Довідка
Освіта у "головного земельника" Тернопілля – вища. Роман Папіровський у 2006 р. закінчив Львівський університет ім. Франка за спеціальністю “Екологія та охорона навколишнього середовища, спеціаліст з екології".
Із вересня 2010 р. працював начальником управління Держкомзему в Підволочиському районі, а перед тим виконував обов’язки керівника. Колективу головного управління земельних ресурсів в області офіційно представили нового керівника у самому кінці 2011 р. Отже, Роман Папіровський посаду обіймає менше року. Власне, коли він очолював управління Держкомзему у Підволочиському районі, там якраз працював головою райадміністрації губернатор Валентин Хоптян.

Відео дня
>Сайт Головного управління Держкомзему у Тернопільській області: http://zem.te.ua.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (74)
  • Anonymous

    Мене записали в зошит на грудень для отримання кадастрового номеру. Наскільки це в правовому полі?

    Anonymous reply Anonymous

    Ні на скільки, бардак тому що.

    Anonymous reply Anonymous

    А ви напишіть їм письмову заяву - прошу присвоїти кадастровий номер, до заяви додаю, один примірник хай напишуть "отримано", наполегливістю це не важко добитися, і присвоять, а ні то підете з тою заявою на прийому до Романа Ростиславовича, він заталефонує і присвоять.
  • Anonymous

    Чому на присвоєння кадастрових номерів у Чортківському районі є записи в зошит - на чергу?

    Anonymous reply Anonymous

    Рекомендую звернутися письмово
  • Anonymous

    Скажіть, як справи із виділенням земельних ділянок у лісі над Ставом? Комусь уже виділялася там земельна ділянка? Дякую.

    Anonymous reply Anonymous

    Повноваження щодо прминяття рішень стосовно виділення земельних ділянок в межах населених пунктів приймають органи місцевого самоврядування
  • Anonymous

    Відповідно ст. 198 ЗКУ, кадастрова зйомка - це комплекс робіт, який включає погодження меж із суміжними землекористувачами. Прошу дати роз'яснення: як бути у випадку, коли суміжний землекористувач протягом останніх років перебуває за кордоном?

    Anonymous reply Anonymous

    Як свідчить практика, спори щодо погодження меж земельної ділянки в межах населених пунктів розглядає Комісія з земельних питань, яка діє у кожній сільській, селищній чи міській раді. Особа, зацікавлена у вирішенні земельного спору, може звернутись до такої Комісії із заявою щодо неможливості узгодити межі земельної ділянки в натурі у зв’язку з відсутністю суміжних землекористувачів, ненадання ними згоди на погодження чи з інших причин. За наявністю такого прохання (заяви) та інших необхідних документів цей спір розглядається колегіально Комісією з земельних питань, а в разі необхідності спільно з іншими комісіями, наприклад із Комісією архітектури, містобудування та охорони історичного середовища. На засіданні Комісії (Комісій) можуть бути присутні і сторони, власники та землекористувачі суміжних земельних ділянок, між якими виник спір. Якщо при розгляді земельного спору буде доведено, що відмова сусіда щодо узгодження меж є безпідставною або дійсно неможливе підписання Акту по причині відсутності суміжних власників чи землекористувачів, то Комісією приймається рішення про необхідність підписання Акту сусідом або відповідно про погодження меж земельної ділянки без підписів суміжних власників чи землекористувачів. Протокол Комісії додається до Акту встановлення та узгодження меж земельної ділянки і далі документи оформляються в загальному порядку.

    Anonymous reply Anonymous

    На жаль, чинним законодавством такі моменти не передбаченні, але досвід і практика вказує на те, що звертаєтеся в сільську раду зі заявою, щоб вона скликала земельну комісію, обстежила вашу ділянку, написала, що межі встановленні вірно і не порушені, цю писанину (акт комісії чи як їм хочеться так назвуть) затвердить сесія і землевпорядна фірма і земельний відділ з радістю від вас прийме цей чарівний документ. Процедура схожа до земельних спорів описаних у ст. 158-160 ЗКУ.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up