Партнер рубрики Події

Надал обурюється вилученням комунальної техніки на потреби АТО

Міський голова Тернополя вбачає корупційні дії у вилученні військкоматом комунальних тягачів, екскаваторів та вантажівок для АТО. Вимагає, аби цей факт дослідила міліція і прокуратура.

- Було підписано близько 800 договорів на вилучення техніки, яка мала іти для потреби військовослужбовців, - пояснює кореспонденут 20minut.ua Сергій Надал. - Цю техніку мали б брати із підприємств усіх форм власності. Але виходить дивна річ: жодна одиниця з приватної форми власності не вилучена. Зате забрали у комунальників. Тобто там, де найлегше все забрати.

Також мер вважає, що вилучення саме комунальної техніки може поставити під загрозу підготовку до нового опалювального сезону. Дорікає Сергій Надал і на адресу військового комісара.

- Його провина у тому, що він, власне, чомусь вилучає комунальну техніку. Але не проводить роботу для того, щоб належно зібрати достатню кількість техніки, потрібної для забезпечення проведення АТО, - резюмує міський голова.

Відео дня

Наостанок він зазначив, що у таких діях військкомату вбачає “якісь корупційні дії”.

Аби дізнатися позицію військових щодо вилучення саме комунальної техніки, ми звернулися за коментарем в обласний військовий комісаріат. Наразі чекаємо на відповідь.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (16)
  • Andriy

    Питання №1: На скільки ефективно ведуться військові дії?!

    Те, що за ту техніку відповідно до нового законодавства буде платити місцева громада і так ясно.

    В нас 21-е століття, а війна ведеться методами 1-ї світової. Справжніх добровольців погноїти і пустити під гради, а дилетантів в військовій справі покласти в зону обстрілу градів і заборонити захищатись...



    Питання№2: Яка взагалі відповідальність Швондєрів у комуфляжах: скільки людей перестають платити податки і йдуть у тінь ховаючись від мобілізації? Чому ховаються від мобілізації див. питання1.



    Переконаний на 100%, що якщо би кошти не розкрадались+допомога волонтерів, і ГОЛОВНЕ: правильне керівництво операцією на Сході втрати людей були б мінімальні.
  • Anonymous

    Ніхто не каже, що не треба віддавати. Надал обурюється, що беруть тільки комунальну техніку, а в приватника не беруть!
  • Anonymous

    КП не отримує прибутків, бо виконує соціальну функцію. Їм ще з бюджету доплачують
  • Anonymous

    якщо можна то з цього місця детальніше: дуже цікавить прибуток від комунальних підприємств для громади - якщо можна то конкретні цифри
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:20 Натуральний ЧЕСНИЙ ПЛОМБІР вже в Тернополі. Де знайти новинку? (новини компаній) 16:45 Біля фонтану «Кульбаба» розквітли павловнії photo_camera 16:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 15:05 На Тернопільщині водійка не справилася з керуванням і врізалася в скульптуру Від читача 16:38 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським 14:02 Вдарив у груди сусіда ножем, яким чистив овочі: подробиці конфлікту на «Сонячному» у Тернополі 13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини 09:01 У центрі Заліщиків встановили розкішні Великодні декорації. ФОТО photo_camera 08:01 Розпочався Страсний тиждень: особливості кожного дня від понеділка до неділі 20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up