Традиція приготування ще однієї страви з Тернопільщини може поповнити Національний перелік нематеріальної культурної спадщини

«Лемківська киселиця» з Тернопільщини може поповнити національний перелік нематеріальної культурної спадщини.
Про це повідомили в Тернопільській обласній військовій адміністрації.
Це лемківська прадавня страва. Культура споживання вівсяного киселю своїм корінням сягає дохристиянських часів та є реліктом давньоукраїнської їжі Київської Русі.
До слова, Національний перелік нематеріальної культурної спадщини вже налічує 93 елементи, 2 з них — з Тернопільщини, як от кременецькі гречані вареники, зроблені із гречаного борошна та із сирною начинкою.
Нагадаємо, раніше «20 хвилин» розповідали, як приготувати лемківські страви.
Читайте також:
Страва з Тернопільщини поповнить Національний перелік нематеріальної культурної спадщини
Як приготувати дзядки та лежні, розповіли на лемківській ватрі
Кухня по-лемківськи: смачно і ситно, але назви незвичні!
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
-
Ольга ПроцьМожна рецепт такого борщу?
-
Галя ДячинаМоя бабуся і дідусь переселенці з Перемишля. З дитинства бабуся частувала внуків дуже смачною стравою. Нам казали що це «польський борщ», щоб смачніше і цікавіше було їсти (бо привезений із самої Польщі). Так назва і прижилась. Ми наминали борщ з картоплею в три щоки, бо він ще й корисний, трохи кисленький і викликає апетит. В гарячу пору літа холодний борщ добре втамовує спрагу. До тепер готую цю смачну страву, особливо на святий вечір.
-
Ірина КуликовськаЗавтра можна буде посмакувати цією стравою на лемківській ватрі Нескорених у м. Монастириська