Партнер рубрики Події

"Ніякої магії, лише наука" - організатори про "Наукові пікніки"

"Ніякої магії, лише наука" - організатори про "Наукові пікніки"

Побігати по "воді", запустити дрони АТО та ракети, спробувати досліди, які здавалися б просто неможливими - все це можна буде зробити та побачити на "Наукових пікніках".

Проект «Scientific Fun - Наукові пікніки в Україні» -  це інтерактивні експерименти, в які переконують, що наука може бути цікавою навіть для дітей. Тернополянам обіцяють більше 30-ти міні-лабораторій просто неба та понад 500 експерементів - від найпростіших до найвидовищніших.

Частину дослідів продемонстрували в понеділок, 16 травня. Зокрема, якщо підпалити свічку на забарвленій рідині (щоб було краще видно), накрити її стаканом, то він вбере в себе воду просто на очах.

Previous Next

Відео дня

Школяр Малоходачківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Павло Романишин представив  власноруч сконструйований трансформатор Тесла. Також хлопець продемонстрував, що непід’єднана лампа денного свіла в змінному електромагнітному полі може світитися просто в руках.

Родзинкою "Наукових пікніків" буде басейн з неньютонівською рідиною, по якій зможуть бігати тернополяни. Вона влаштована таким чином, що людина, яка швидко рухається у ній не тоне. Рецепт цього дива простий - крохмаль та вода. Басейн буде розміром 1,5 м на 2 м, на яких витратять понад 700 кг крохмалю. Тим, хто захоче спробувати пробігти по ній радять брати змінне взуття - на площі буде вода для тих, хто замаститься.

Цьогоріч на "Наукові пікніки" виділили близько 100 тис. грн з державного бюджету. Учасники забезпечуються усіма матеріалами та реактивами. Більшість дослідів спеціально проводитимуться з компонентами, які легко знайти: тарілки, апельсини, зеленку, трубочки, свічки тощо, аби тернополяни могли відтворити побачене вдома.

"Наукові пікніки" відбудуться 22 травня на Театраільній площі з 12:00 до 18:00 .

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Діонісій

    такі заходи, дуже корисні для учнів, цікаві для людей!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 20:05 Що класти у кошик і що робити з пасками, які не з'їли: о. Олексій Філюк відповідає на ваші запитання 19:00 Тернопільщина втратила захисників Володимира Солтана, Володимира Попеля і Богдана Добрянського 18:08 На Тернопільщині відкрили оновлений ізолятор тимчасового тримання Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 17:23 Допомога ЗСУ на Великдень: мер Тернополя Надал вчергове повіз захисникам на передову дрони, Великодні паски та військове спорядження (пресслужба Тернопільської міської ради) 17:03 Дезертира засудили до року дисциплінарного батальйону. Одразу — на передову? 16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки 08:00 Як і коли буде працювати електронний кабінет військовозобов'язаного, пояснили в Міноборони
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up