Партнер рубрики Події

Нові тарифи на світло: як перераховуватимуть субсидії

Нові тарифи на світло: як перераховуватимуть субсидії

Чому одержувачі субсидій отримають збільшені виплати у липні, пояснюємо нижче

Після збільшення тарифу на електроенергію Пенсійний фонд автоматично перерахує розмір субсидій для громадян. Про це повідомила пресслужба ПФУ, передає Ліга.NET.

Українці отримають збільшені виплати у липні.

— Одержувачам уже призначених субсидій для здійснення перерахунку розмірів виплат у зв'язку зі зростанням тарифу на електроенергію звертатись до органів Пенсійного фонду України не потрібно. Такий перерахунок буде проведено автоматично, —  йдеться в повідомленні.

Відео дня

Наголошується, що оскільки зростання тарифу на електроенергію відбулося з 1 червня, сума перерахованої субсидії буде відображена у виплаті за червень, яку одержувачі отримають у наступному місяці —  липні.

В Україні зріс тариф на світло

Нагадаємо, раніше ми розповідали про зростання тарифу на світло.

Востаннє Кабінет Міністрів України підвищував тариф для населення рік тому  – до 2,64 гривні за кіловат електроенергії з ПДВ. До цього було 1,44 гривні за споживання 250 кВт-год на місяць, а далі – по 1,68 грн.

Єдину фіксовану ціну – 4,32 гривні за кіловат Кабмін встановив 31 травня 2024 року для індивідуальних та колективних побутових споживачів. Відповідно до постанови №632, тариф діятиме до 30 квітня 2025 року включно.

У Тернопільській ОВА повідомляють, що орієнтовно 50% всіх побутових споживачів споживають до 100 кВт-год електроенергії на місяць. Для них платіжка складе 432 гривні (+168 грн на місяць). Орієнтовно 30% побутових споживачів споживають 100-250 кВт-год на місяць – їхня платіжка складе 436-1080 гривень (у середньому більше на 495 гривень на місяць).

Увага! Тариф єдиний та фіксований. Навіть, якщо протягом місяця тернополяни споживатимуть менше чи понад 100 кВт-год, – рахуватимуть за однаковою ціною.

Читайте також:

Найбільші пожирачі електроенергії у вашому домі: як заощаджувати (ІНФОГРАФІКА)

Як тернополянам платити за електроенергію вдвічі дешевше? Роз’яснюють фахівці

Тернополяни створили унікальний генератор на біовідходах. Розповідаємо, як він працює

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • юрий костюкевич

    І це наша дурналістика. Панове, "журналісти", світло на дає сонце, там тарифу немає, то безкоштовно. А зріс тариф не на світло, а на електроенергію.
  • Olga Komunitska

    ТВПИФИ ЗБІЛЬШИЛИ У ЧЕРВНІ А СУБСИДІЇ МУЛЬКУ ДОБАВЛЯТЬ У ЛИПНІ. ДОПОКИ БУДЕ ЦЕЙ БАРДАК І ХАМУТ НА ЦЮ МІЗЕРНУ ПЕНСІЮ І ЗАРПЛАТИ????????

keyboard_arrow_up