Партнер рубрики Події

Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців

Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців
  • Інцидент, який стався у Тернопільській обласній дитячій бібліотеці привернув увагу омбудсмена з прав люди. Він пообіцяв вжити заходів
  • Йшлося про те, що дитині з сім’ї ВПО відмовили у вільному та безоплатному отриманні у тимчасове користування книг із фонду бібліотеки.

У конфлікті розбирались журналісти «20 хвилин». Більше читайте в ексклюзиві «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці

 Про ситуацію в соцмережах розповіла Катерина Посохова, яка разом з сім'єю переїхала в Тернопіль після початку повномасштабної війни. За словами жінки, дитині відмовилися видати книги без внесення грошової застави. Директорка бібліотеки натомість вважає слова харків'янки неправдивими. Директорка бібліотеки натомість вважає слова харків'янки неправдивими.

Відео дня

22 квітня реакцію на подію в своєму Telegram-каналі оприлюднив омбудсмен Дмитро Лубінець

— Інформація про конфлікт між родиною переселенців та обласною дитячою бібліотекою поширилася мережею. Йшлося про те, що дитині з сім’ї ВПО відмовили у вільному та безоплатному отриманні у тимчасове користування книг із фонду бібліотеки. В результаті дитина отримала  книги лише після сплати батьками застави у 600 гривень, — йдеться в повідомленні.

ЗУ «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» визначає, що ВПО мають ті ж права і свободи, як і інші громадяни України. Таким чином, прояви дискримінації ВПО у будь-яких сферах є неприпустимими!

— Захист прав дитини — один із дев’яти основних напрямів роботи нашої інституції. Задля невідкладного реагування за цим випадком відправив лист до керівництва Тернопільської ОВА щодо перевірки цього інциденту та вжиття заходів, — зазначим омбудсмен.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» розповідали про те, що з 1 вересня в навчальних закладах області вже працюватимуть 62 шкільних офіцерів, а до кінця року таких буде 150. Офіцери мають пройти конкурс і співбесіду, а також тестування у психолога.

Читайте також: 

Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • F

    Кончені,то є дно рагульське.
  • Юлія

    Які ми розлючені і обіжені😂 на таких балкони падають
  • Katrine

    В дорослі обласній бібліотеці та сама історія переселенцям застава за одну книгу 200 грн.

keyboard_arrow_up