Партнер рубрики Події

Опалювальний сезон завершать достроково? «20 хвилин» дізналися нюанси для тернополян

Опалювальний сезон завершать достроково? «20 хвилин» дізналися нюанси для тернополян
  • Цьогоріч опалювальний сезон в Україні завершать раніше на два тижні. Про це повідомив голова «Нафтогаз України» Олексій Чернишов.
  • На що розраховувати тернополянам? Коли батареї у квартирах знову будуть холодними – дізнавалися «20 хвилин».

Під час візиту до Парижа голова правління НАК «Нафтогаз України», найбільшої державної енергетичної компанії, розповів виданню Le Figaro про другу зиму в умовах війни та енергетичну інфраструктуру в Україні. У своєму інтерв’ю Олексій Чернишов зазначив, що у 2024 році є можливість завершити опалювальний сезон раніше.

«Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року, зважаючи на плюсову температуру, це відбудеться наприкінці березня. Україна спокійно пережила зиму», — коментує Олексій Чернишов.

У соціальних мережах тернополяни обговорюють цю тему. Люди сподіваються, що з опаленням проблем не буде, адже 18 та 19 березня місто знов засипає снігом.

Відео дня

Без опалення не залишаться…

Аби дізнатися, коли у Тернополі завершуватимуть опалювальний сезон, журналісти «20 хвилин» звернулися до директора комунального підприємства «Тернопільміськтеплокомуненерго» Андрія Чумака.

— Ніхто не буде вимикати опалення наприкінці березня. Уряд України постійно встановлює попередні терміни опалювального сезону, а за потреби продовжує. Наприклад, один з договорів на опалення закінчувався 31 грудня 2023 року, але вже першого січня 2024 року його подовжили до кінця березня, — каже Андрій Чумак.

Пан Андрій наголошує, в морози та нульову температуру нікого без опалення у квартирах не залишать.

— Аби завершити опалювальний сезон, температура на вулиці має бути понад +8 ºС три дні поспіль. Тоді вже у Тернопільській міській раді готують відповідне розпорядження і призупиняють роботу централізованих котелень, — розповідає пан Чумак. — Я переглядав прогноз погоди і станом на 31 березня у Тернополі ще не буде потрібної температури. Тому місцеві жителі можуть не переживати, що доведеться проживати у холодних квартирах.

Інформацію підтвердила і речниця Тернопільської міської ради Мар’яна Зварич. Вона повідомила «20 хвилин», станом на 19 березня ще немає офіційної дати завершення опалювального сезону. Рішення про завершення опалювального сезону буде прийматися виконавчий комітет.

Зауважимо, що минулого року опалювальний сезон завершили 14 квітня.

Нагадаємо, журналісти «20 хвилин» розповідали, що тернополяни скаржаться на холодні батареї у під’їздах та «шалені» суми у платіжках. Лише у зимовий період жителям багатоповерхівок Тернополя нарахували за обігрів місць загального користування понад 17 мільйонів гривень. Ця сума стосується виключно користувачів системи індивідуального опалення.

Читайте також:

Третя платіжка за газ: тернополяни мають віддавати до 700 грн за обслуговування труб

Подекуди на 10 градусів менше від норми: «20 хвилин» перевірили, чи дійсно тепло у під'їздах

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • PM

    Опалювальний сезон повинен бути до 1 травня.

    Polina Daineha reply PM

    Ви що, спека така буде
  • Оксана

    Виключайте вже навіть
  • Ilonoczka

    В нас все роблять не для людей,а для галочки!!!!!!
  • Олександр

    мені звичайно начхати, в нас таке опалення, що я і зимою можу без нього, не замерзну, але, сьогодні, днем, було -2...

    VITALII WNDS reply Олександр

    Ти грамотний? Дурбецало ти таке, а не грамотний!

keyboard_arrow_up