Партнер рубрики Події

Обмежать рух через ремонт об'їзної: чи будуть затори у Тернополі?

Обмежать рух через ремонт об'їзної: чи будуть затори у Тернополі?

Засідання міського виконавчого комітету відбулось 20 травня. На тернополян чекає чимало змін. Огляд найцікавішого із засідання нижче.

Історичним назвав рішення "Про обмеження руху транспорту на вулицях міста" заступник міського голови Владислав Стемковський. Ремонтуватимуть об'їзну дорогу неподалік Збаразького кільця. 

Виконком вирішив обмежити рух автотранспорту від транспортної розв'язки вулиць 15 Квітня – Протасевича – пр. Ст. Бандери – Підволочиське шосе до транспортної розв’язки вулиць С. Будного – Об’їзна під вул. Микулинецька для виконання будівельних робіт.

 — Управлінням ЖКГ підписано договір на виконання робіт на об'їзній дорозі. Рішенням виконавчого комітету дозволено ТОВ "Технобудцентр" частково обмежити рух транспорту від транспортної розв'язки, яку ми називаєм "Збаразьке кільце" до вул Микулинецька , зазначив заступник Тернопільського міського голови Владислав Стемковський. — Зараз  плануємо виконання робіт на Збаразькому кільці. Підрядник планує проводити їх у вихідні, коли менша нагрузка на транспортну мережу. З понеділка перекриття буде по смугах. Впродовж тижня з 24 травня планують виконати роботи від Збаразького кільця до Гаївського мосту, а наступний тиждень від Гаївського мосту до Ватрівської ровз'язки. Далі залежно від погодних умов ми будемо інформувати про обмеження.

Відео дня

Орієнтовно роботи триватимуть з 21.05.2021р. По 01.07.2021р і проводитиме їх ТзОВ «Техно-Буд-Центр».

Обиратимуть домоуправителів

Ще одне цікаве рішення стосується багатоквартирних будинків, які не створили наразі свої об'єднання. 

Конкурс про призначення управителя багатоквартирного будинку проводитимуть у тих випадках, якщо мешканці самостійно не визначились з формою правління або не створили об'єднання співвласників. Відповідно до змін у законодавстві , управлінню ЖКГ доручили виступити організатором конкурсу. 

Також створили конкурсу комісію, яка має розробити необхідний формат для проведення конкурсу.

– Це дуже важливе рішення, адже це буде інший формат стосунків між мешканцями та управляючими компаніями. Ми будемо пропонувати мешканцям впродовж 10-ти днів мобілізуватись з сусідами та визначити форму правління. Якщо цього не буде, отже, буде визначений домоуправитель. 

Ремонтуватимуть дорогу на Микулинецькій

На баланс КП "Об'єднання парків культури та відпочинку" Тернопільської міської ради прийняли 4 тенісних корти, які збудували в парку "Топільче", відповідно до інвестиційної угоди. Без залучення бюджетних коштів, вартість робіт – 628 тисяч гривень.

Розглянули на виконкомі і петицію, яка набрала відповідну кількість голосів. Мешканці проголосували за капітальний ремонт дороги від вул. Микулинецька 101А до вулиці Микулинецької. 

— Ми, мешканці будинку 101А, та котеджного містечка ''Кленовий Гай'' (вул. Микулинецька, 115), звертаємось з приводу нагальної потреби комісійного розгляду за участю фахівців міської ради та депутатського корпусу організації та проведення реконструкції дороги та влаштування тротуару для оперативного пересування транспорту аварійних служб, швидкої допомоги, вневідомчої охорони, транспорту доставки хліба та продуктів харчування, власного громадян та пішоходів, — йдеться у петиції. — Ділянка дороги по вул. Микулинецька, м. Тернопіль, від станції ТО “4х4” до асфальтового покриття біля газорегульованого пункту за адресою вул.Микулинецька, 101а (ЖК “На Микулинецькій”) 

Петицію направили в Управління ЖКГ для створення пректно-технічної документації.

Крім того, рішенням виконкому з міського бюджету перевели 300 тисяч гривень на ремонт адмінбудівлі в селі Кобзарівка, яке належить до Тернопільської МТГ.

 

Читайте також:

Усі троє тепер Тернопільські: як назвали крихіток, яких у квітні покинули у "Вікні життя"
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Antio Corupti

    Цікаво що ті "забудівники" Добробуд чи хто там, внесли в бюджет за ті котеджні "кленові парки" і Тернопільбуд за свою довгобудову з селікатної цегли (в 21 столітті). Чому в час, коли і так в бюджеті грошей немає, вихователі в дит скдках роками на 0,9 ставки працюють і той бюджет ще й частину розкрадають відкатами, громада повинна витрачатися на добудову інфраструктури приватних новобудов.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up