Партнер рубрики Події

Переселенцям та демобілізованим бійцям шукатимуть роботу

Переселенцям та демобілізованим бійцям шукатимуть роботу
Допомогу з працевлаштування, навчання та захист прав для переселенців з окупованих територій та демобілізованим бійцям АТО обіцяють у Молодіжному центрі праці.

- У нашому місті не так багато вакантних посад, тому потрібні зусилля багатьох структур, аби допомогти переселенцям працевлаштуватись, - каже в. о. начальника управління соціальної політики Тернопільської міськради Володимир Сулима. - На сьогодні у нашому місті зареєстровано 956 переселенців. З них 238 дітей і 258 пенсіонерів, решта - працездатні особи.

Щомісяця непрацездатні люди отримують соціальну допомогу у розмірі 884 грн. працездатні - 448 грн.  Для непрацездатних осіб така допомога призначена лише на пів року. Якщо працездатні переселенці протягом двох місяців не влаштуються на роботу, то для них така допомога припиняється. 

Previous Next

Відео дня

- Людям, які переїжджають до нас, психологічно складно, - каже представник Тернопільського міськрайонного Центру зайнятості Анатолій Куриляк. - У тернополі зарплати менші ніж у Донецьку, наприклад. Тому виникає проблема із пошуком роботи. 

За словами представників центру зайнятості, роботодавці інколи вагаються чи приймати на роботу переселенців. Оскільки невпевнені, що вони за деякий час не переїдуть в інше місце.

- У нас вже працює декілька переселенців, - представник мережі "Самогонної ресторації" Юлія Булка. - Ми готові підтримувати таких людей. Ці люди приємні, роботу виконують так, як потрібно. Єдине, що у роботодавців є страх того, що вони людину приймуть на роботу, навчать, вкладуть свої кошти, а вона завтра може не прийти на роботу. Але щоб такого не було, потрібно правильно підбирати персонал. 

Довідка 

Звертатись за допомогою з працевлаштування у Молодіжний центр праці можна за адресою вул. Й.Сліпого, 3, каб.№ 2. Та за номером 42-01-36, 098-711-19-21.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    менші? і що з того. в нас на Волині ситуація така ж. свої своїх видавлюють з робочих місць, щоб своїх пригріти, то ще й цим зарплати рівня мільйонника дай, ще роботу від наших відбери. і при тому що частина переселенців відверті ватнікі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ) 22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 19:00 Ремонт на вулиці Сахарова: тролейбус №9 та автобуси №12 та №21 курсуватимуть за новими маршрутами 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 16:03 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах 13:30 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 13:00 У Тернополі двом вулицям мікрорайону «Південний» присвоїли нові назви 12:23 У потічку на Підволочищині знайшли тіло 81-річної жінки 12:00 Вибір матраців-топперів у місті Тернопіль (на правах реклами) 11:40 В аварії на Тернопільщині травмувався 50-річний водій мотоцикла
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up