Партнер рубрики Події

Підприємці з Куліша проти будівництва на місці ринку

Підприємці з Куліша проти будівництва на місці ринку
Підприємці з ринку на Куліша скаржаться, що забудувавши ринок, їх позбавлять засобів для існуванння

Захистити свої робочі місця прийшли під сесію міськради 24 лютого підприємці  з ринку на Куліша. Люди кажуть, що ринок, де вони торгували  понад 20 років, збираються забудувати. Причому, їхніми інтересами ніхто не переймається. 

- Ми прийшли під міськраду, бо незгідні з  намірами міськради змінити цільове призначення землі під ринком, - каже підприємець Наталія Мандрига. – Наразі цільове призначення – під ринок. А вони хочуть збудувати на тому місці дев’ятиповерховий будинок. Кажуть, що ринок нерентабельний.

У той же час, наголошують підприємці, адміністрація та міська влада самі роблять його таким. Зокрема і через те, що  відтісняють підприємців з  ринку на дорогу. 
- Ми платимо наразі за оренду, але договори з нами  не підписують ще з минулого року, - кажуть люди. – Директор ринку говорив, що будуть реконструкцію проводити. Потім ми дізнались, що буде будинок, і що на першому поверсі будуть торгові місця. А скільки оренда там буде?

Previous Next

Якоїсь  для себе альтернативи підприємці не бачать.  
- На мою думку, всі ринки повинні бути неприватні, - каже підприємець Степан Яворський. -  Ми повинні платити у бюджет міськради, а не якомусь панові, бо він собі взяв кусок землі. Чому я  маю переходити на друге місце, як я двадцять років свою  точку розкручував? Це ж ринок у спальному районі,  одні і ті ж самі люди купують.    
Люди вважають, що віддавши землю під забудову, їх позбавляють  засобів для існування. Якщо  з ринку їх відтіснять,  вони потравлять у скрутне становище.  

Відео дня

Що ж буде на місці ринку, ми поцікавились  у директора  ТОВ "Тернопільський міський ринок ЛТД" Юрія Ворка. Чоловік каже, що не готовий наразі обговорювати проект.
 

- Земля в користуванні Тернопільського міського ринку – це раз, - каже він. - Договорів з людьми нема, але вони торгують. Зміни у будь-якому випадку там будуть. Буде, швидше за все, реконструкція, будівництво – це наші плани на майбутнє. Ми про це з людьми говорили, готувались.  Однозначно там того формату, який на сьогодні є, не буде. Він збитковий для нас, і перспектива для нас має бути більш правильна. Бажання є зробити щось, але чітко сказати, що там буде, не готовий.

Не може керівник сказати наразі і  про те, чи майбутні роботи проводитимуться із залученням інвестора.

- Нема плану, інвестора реального, з яким можна говорити. Можливо, це буде ринок сам робити, - додає він. -  Я не хочу їх так глибоко обговорювати, бо можна сильного наговорити, а воно може не статись.

Також чоловік додає, що альтернативу підприємцям пропонуватимуть. Можливо це будуть місця на Центральному ринку, можливо – місця на новому місці.

 

 

   

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up