Тернопільську школу обрали у Всеукраїнський проєкт змін: дадуть 700 тисяч гривень на розвиток

Тернопільську школу обрали у Всеукраїнський проєкт змін: дадуть 700 тисяч гривень на розвиток

Тернопільську загальноосвітню школу №28 обрали однією з двох шкіл-учасниць проєкту «Змінитись за 7 місяців».

Про це йдеться на сторінці ініціативи EdCamp Ukraine в соцмережі.

Нагадаємо, за умовами проєкту, одна зі шкіл-учасниць має бути з територій, на яких велися бойові дії або були тимчасово окуповані, а друга – з інших територій, за умови, що вони стали прихистками для родин ВПО та / чи місцем збору гуманітарної допомоги.

До фіналу увійшли чотири навчальні заклади країни: Бобрицький ліцей та Харківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 26, які підпадали під першу категорію, і Тернопільська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 28 та Комунальний заклад «Вінницький ліцей № 8» — під другу.

Відео дня

Підсумковий бал для кожної з команд сформувався з трьох складників, що мали однакову вагу: відкритого голосування з реакціями, голосу Опікунської ради та голосу від команди EdCamp Ukraine.

Тож, команда EdCamp Ukraine привітала з відбором до участі в проєкті Тернопільську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 28 та Бобрицький ліцей.

Які зміни чекають на переможців за наступні 7 місяців

— Відчуваючи радість та ейфорію — усвідомлюємо, що ми десь лише на половині шляху. Попереду багато роботи, можливостей та змін! — написала на своїй сторінці у соцмережі директорка школи № 28 Лілія Вавринів. — Ось який план роботи на наступні 7 місяців:

  • Пілотна громадська акредитація як альтернатива інституційному аудиту, яку запроваджує Державна служба якості освіти;
  • «Переосмислення» і ремонт приміщення через співдію всього шкільного колективу разом із експертами та експертками з Харківської школи архітектури (з бюджетом 700 тисяч гривень для кожного закладу освіти);
  • Розбудова стійкісноорієнтованої школи через підвищення кваліфікації всієї освітньої родини завдяки інноваційним рішенням програми CEEH, Six Seconds, Disastershock, Ізраїльської коаліції травми та інших;
  • Опис і поширення досвіду трансформацій - путівник і документальний фільм, - щоб допомогти іншим школам напрацювати власні стратегії у воєнний і повоєнний час!

— Попереду нас чекає багато роботи! Мріймо! Розвиваймось! Діймо! — зазначила пані Вавринів.

А команди Комунального закладу Вінницький ліцей № 8 й Харківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 26 окрім подарунків для трансформації простору закладу отримають також унікальне підвищення кваліфікації.

Довідка
EdСamp Ukraine зазначає на своїй сторінці в соцмережі, що це унікальна платформа для професійного зростання шкільних педагогів України. EdСamp Ukraine є найчисленнішим незалежним освітянським рухом у країні. Після 7 років існування місія залишається незмінною: розбудова й підтримка спільнот відповідального вчительства. Спільнота об’єднала понад 40 000 освітян і представлена в кожній другій школі країни у середньому трьома особами в одному закладі.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» розповідали про інший креативний навчальний заклад — школу-ліцей №6 ім. Назарія Яремчука, де встановили оригінальний атракціон «Школо-бол».

 

Читайте також:

До шкіл Тернопільщини приїдуть нові автобуси

У Чорткові капітально ремонтують школу

У тернопільській школі встановили корисний атракціон

14-річний школяр створює електростанцію для ЗСУ. Ви також можете допомогти

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up