Почаївській лаврі заборонили видобувати пісок

Почаївській лаврі заборонили видобувати пісок

Державна служба геології та надр України зупинила дію 77 спецдозволів на користування надрами. Серед них — спецдозвіл Почаївської Свято-Успенської лаври на видобування піску.

 

Про це повідомляє Nadra.info із посиланням на наказ голови Держгеонадр Романа Опімаха № 176 від 28 березня 2023 року.

Спецдозволи зупинено відповідно до положень Кодексу України про надра, у зв’язку із відсутністю у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань відомостей про кінцевого бенефіціарного власника або інформації про його відсутність.

В Держгеонадрах нагадують, що відповідно до Кодексу України про надра протягом 20 календарних днів після зупинення дії спеціального дозволу на користування надрами надрокористувач зобов’язаний зупинити проведення робіт, передбачених відповідним спеціальним дозволом на користування надрами, на наданій йому в користування ділянці надр. Надрокористувачі мають 30 календарних днів на оновлення реєстраційних даних.

Відео дня

Почаївська Свято-Успенська Лавра володіє спецдозволом №4772 на родовище Почаївське в Тернопільській області (площа 4,7 га). Термін дії спецдозволу – до 2028 р.. Мета спецдозволу: видобування пісків, придатних для виготовлення штукатурних розчинів для опоряджувального шару, дорожнього будівнцтва і як компонент в’яжучого для отримання щільного силікатного бетону. Запаси родовища – 624 тис. куб. м піску (дані Публічного аудиту надрокористування).

Нагадаємо, 28 березня у складі Тернопільської єпархії Православної Церкви України було утворено релігійну організацію “Почаївська Свято-Успенська Лавра Тернопільської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України)”, священноархімандритом якої був затверджений митрополит Тернопільський і Кременецький Нестор.

 

Читайте також:

Митрополит Тернопільський і Кременецький Нестор очолив релігійну організацію «Почаївська лавра»

Почаївська лавра: експерти розповіли, кому належить святиня

Кому належить Почаївська лавра: хто зацікавлений ховати правду ( запис прямої трансляції)

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up