Партнер рубрики Події

Волонтери Тернополя мають зібрати понад мільйон на автівки та дрони для ЗСУ

Волонтери Тернополя мають зібрати понад мільйон на автівки та дрони для ЗСУ
  • Тернопільські волонтери об’єдналися та організували благодійний вікенд. Мета заходу – зібрати кошти на потреби військових.
  • Що пропонували людям, скільки коштів треба та куди саме планують витратити – дізнавалися «20 хвилин».

Традиційно благодійний захід провели у холі торгово-розважального центру. Аби більше людей залучити, волонтери підготували яскраві фотозони, ярмарок зі смаколиками, патріотичними речами та запросили творчі колективи.

Відео дня

Зі слів представниці благодійного фонду «Колеса Перемоги» Людмили Лукіян, це вже четвертий спільний захід, адже разом досягати мети куди простіше.

— Запитів від військових дуже багато. Хлопці просять автівки, колеса та інші важливі штуки. А ось з донатами все важче. Ми розуміємо, що всі вже виснажилися від війни, але без нашої підтримки, без наших добрих справ військові не витримають. Ми потрібні їм, наші добрі справи потрібні їм, — каже пані Людмила.  

Купуй смаколики – донать на дрони та авто

Під час заходу благодійні фонди «Пазл Добра» та «Подоляни» збирали на FPV дрони, а ось «Колеса Перемоги» на нові автівки.

— Щоб придбати кілька автівок – треба зібрати мільйон гривень. А ось один дрон коштує 20 000 гривень і вище. А нам треба цих дронів якомога більше, бо це очі наших хлопців. Щоб не йти з позицій ближче до ворога на розвідку, то вони запускають дрон і вперед. Якщо збили дрон – його можна ще купити, але життя хлопцям ніхто не поверне, — кажуть волонтери.

І поки дорослі слухали концерт за участі творчих колективів Тернополя, діти обирали собі смаколики на ярмарку. Отож, кожен присутній мав змогу придбати картини, іграшки у вигляді українських янголів, автівок та військових. Також патріотичні наліпки чи футболки, ароматичні свічки та дитячі книжки.

Із солодощів пропонували булочки з різними начинками, тортики, пряники та цукерки. Зі слів представниці благодійного фонду «Пазл Добра» Ірина Меджидова, кожна копійчина зараз важлива.

— Нам приємно, коли люди не проходять повз, а долучаються. Минулого разу на заході підійшов школяр і сказав, що хоче придбати вже обрану картину. Вона коштувала 1000 гривень, але він віддав гроші і забрав її. На мою думку, такі історії доводять, що ми тут недаремно і все у нас обов’язково вийде, — каже пані Ірина.

Волонтерки закликають людей не бути байдужими до потреб військових. Якщо ви не маєте коштів, то ставте вподобайки, пишіть коментарі, робіть репости. А взагалі – кожна копійчина важлива, тож не соромтеся відправляти навіть 5,10,15 чи 50 гривень.

Читайте також:

«Зробив подарунок на 14-річчя донечки»: з полону повернувся захисник Віталій Дичук

Звільнений з полону тернополянин збирає кошти на обладнання для армії

Йде пішки понад 600 км, аби допомогти побратимам: інтерв’ю з Петром Скрипкою, який дістався Тернополя

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Степан Яловега

    ...80% жителів тернопільської області не платять податки в бюджет України не дають гроші на армію не дають гроші солдатам а значить крадуть гроші з кишені солдата це сотні мільйонів євро це тисячі дронів тепловізорів джипів , а без дронів тепловізорів джипів гинуть наші солдати от так ті що не платять податки в бюджет України допомагають путину вбивати наших солдат... не платять податки в бюджет України : ті що працюють за кордоном , ті що працюють в Україні не оформлені , ті що працюють в Україні оформлені на мінімалку а остальну зарплату отримують в конверті , ті що взагалі не працюють , шабашники....в Україні мільйони заробітчан які роками десятками років не платять податки в бюджет України , каждий заборгував державі Україна від 10 000 євро до 50 000 євро це десятки мільярдів євро це мільйони дронів тепловізорів джипів , ВІДДАЙТЕ свої борги Україні купіть воєнним дрони тепловізори джипи якщо ви українці
  • Марія Баглай Алексевич

    Треба йти в верховну раду України хай вже нарешті віддають премії і пів зарплати

    Поліна Дайнега reply Марія Баглай Алексевич

    Марія Баглай Алексевич  думаю, то безрезультатно
  • Ruslan Melenchuk

    В нас в держави мільйони є на все, на бруківку, на барабани, на премії чиновникам, на єдиний марафон (1‚7 мільярда  ), на євробачення (11 мільйонів) в час війни.....тільки не на армію.

    Поліна Дайнега reply Ruslan Melenchuk

    Ruslan Melenchuk волонтери ледь збирають ті кошти

keyboard_arrow_up