Партнер рубрики Події

Помер ректор медуніверситету Леонід Ковальчук (оновлено)

Помер ректор медуніверситету Леонід Ковальчук (оновлено)
Леонід Ковальчук пішов із життя 1 жовтня. Йому було 67 років. Прощання з ректором почнеться 2 жовтня об 11.00 в актовій залі адмінкорпусу медуніверситету (Майдан Волі, 1).

В останню путь Леоніда Ковальчука проведуть 3 жовтня. Церемонія поховання почнеться о 10.00 від адмінкорпусу ТДМУ.

Народився Леонід Ковальчук 15 березня 1947 року в селі Тернівка Ізяславського району Хмельницької області.
Закінчив Бережанське медичне училище (1967 р.). Спеціальність «лікар-лікувальник» із кваліфікацією «лікар-хірург» вже здобув у Тернопільському державному медичному інституті, отримавши диплом спеціаліста у 1973 році. 
Працював лікарем-хірургом спочатку в селах нашої області. У 1977 році Л.Я.Ковальчук захистив кандидатську дисертацію на тему «Активність ряду окислювальних ферментів нейтрофілів і лімфоцитів у хворих тиреотоксикозом». Цим він започаткував на Тернопільщині знану сьогодні свою хірургічну школу, що має міцне наукове підґрунтя.

Згодом працював у медзакладах на Кіровоградщині, потім на Тернопільщині. Керівництво медакадемією йому довірили у серпні 1997 року. 
​За його головування вуз отримав статус університету, його зусиллями відкрито три нові факультети: фармацевтичний, стоматологічний, іноземних студентів; чотири навчально-наукових інститути на базі теоретичних кафедр і перші в Україні навчально-науковий інститут медсестринства та навчально-науковий інститут післядипломної освіти.
Ректор ТДМУ здобув багато нагород і почесних звань в Україні та за кордоном.

Відео дня

 
Висловлюємо співчуття рідним, близьким і усім, хто знав покійного.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:01 У Бучачі освятили Алею Памяті 25-ти воїнам-героям з громади photo_camera 14:03 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:03 На Чортківщині жінка впала в 12-метровий колодязь 12:03 Молода картопля по 65, а яйця – 23: що та за скільки продають на ярмарках до Великодня Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 11:03 Чи будуть депортувати з-за кордону чоловіків з простроченими паспортами: пояснює юрист 10:09 У Тернополі чоловік на BMW втікав від поліцейських: чим закінчилась погоня 09:14 Легендарна паска за рецептом Дарії Цвєк: тримайте секретний рецепт play_circle_filled 08:30 Вночі окупанти атакували «Кинджалами» Львівщину та Франківщину, цілились в теплоелектростанції 21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up