Понад 300 сховищ та укриттів доступні у Тернополі під час повітряної тривоги

Понад 300 сховищ та укриттів доступні у Тернополі під час повітряної тривоги

У Тернополі робоча група перевірила укриття на предмет загального експлуатаційного стану, благоустрою та доступності до них.

Про результати перевірки повідомили в Тернопільській міській раді.

Наразі у Тернополі є 36 сховищ, 31 протирадіаційне укриття і 171 найпростіше укриття, які знаходяться в установах і комунальних закладах Тернопільської громади.

Десять мобільних спеціалізованих укриттів є у Тернополі поблизу зупинок громадського транспорту, де спостерігається велика кількість людей та поряд немає захисних споруд. І лише на одному з них влаштована захисна решітка (поблизу Залізничного вокзалу), оскільки деякі особи навмисно смітили в укриттях, використовували споруди не за призначенням. Вуличні бетонні укриття на зупинках мають бути відчинені в години, коли немає обмежень пересувань на вулиці, тобто, до початку комендантської години. А у час комендантської години мешканці можуть скористатися укриттям, що знаходиться на Залізничному вокзалі.

Відео дня

Під час повітряних тривог у Тернополі можна також скористатися укриттями, що розташовані у 39 закладах торгівлі та ресторанного харчування.

У міській раді нагадують, що тернополяни та гості міста можуть користуватись укриттями, які є в школах та вищих професійних училищах під час сигналу оповіщення «Повітряна тривога» з 18:00 по 08:00 год. В інший час укриття доступні лише для учасників навчального процесу.

Також у міській раді зазначають, що укриття та сховища у лікувальних закладах доступні лише для пацієнтів та персоналу медичного закладу.

Знайти усі захисні споруди, які є у місті можна на інтерактивній карті або у додатку «е-Тернопіль».

Нагадаємо, раніше тернополяни скаржилися, що 13 травня не змогли потрапити в укриття поблизу Залізничного вокзалу.

Також журналісти 20 хвилин перевірили, як поремонтували укриття біля зупинок.

 

Читайте також:

Укриття біля зупинок ремонтують: як вони виглядають тепер

Коли і за чиї гроші ремонтуватимуть укриття на зупинках у Тернополі – ми дізналися

На вході решітка і замок: тернополяни скаржаться, що не змогли потрапити до укриття під час обстрілів

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up