Партнер рубрики Події

Порушникам комендантської години вручили понад 3000 повісток. Скільки вже служать?

Порушникам комендантської години вручили понад 3000 повісток. Скільки вже служать?

Скільки перевірок провели під час комендантських годин та скільком порушникам вручили повістки повідомили під час брифінгу обласної військової адміністрації.

В нічний час на Тернопільщині діє комендантська година з 23:00 до 5:00. В цей час вулицями можуть пересуватися лише ті особи, які забезпечують життєдіяльність населених пунктів, правоохоронці, тощо.

Про це нагадав очільник Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш.

– «Акція», яку ми запровадили, «вийшов у нічний час погуляти містом – сходив в армію» – дає свої результати, – каже Володимир Труш. – Проведено приблизно 8000 перевірок. Вручено приблизно 3000 повісток. Частина людей, які отримали повістки, отримали законне право на відтермінування, інші – проходять військово–лікарську комісію, а дехто вже проходить підготовку у тренувальних таборах. Загалом приблизно 500 осіб вже служать. Тому, якщо є бажання сходити в армію – будь ласка, гуляйте під час комендантської години. Вас чекатимуть у центрі комплектування.

Відео дня

Нагадаємо, вручити повістку можуть громадянам не лише за місцем проживання, а і в будь–якому іншому місці, а тому числі і на вулиці. Покарання за неприбуття до військкомату буває як адміністративне (ст. 210 КУпАП),  так і кримінальне (стаття 335 КК). 

Якщо призовник не з’явився до військового комісаріату без поважних причин, його очікує штраф 85-119 гривень. За повторне правопорушення доведеться сплатити до 255 гривень.

Кримінальна відповідальність може наступити у випадку, якщо призовник не з’явився у військкомат вже після того, як його на медкомісії визнали придатним до служби в армії або якщо призовник особисто підписав повістку, однак без поважних причин не з’явився до військового комісаріату. Ухилення від призову на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу – карається обмеженням волі на строк до трьох років.

Читайте також: 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ігор

    бланк 2016року!!!!!!!!!! ))))))))))))))

keyboard_arrow_up