Партнер рубрики Події

«Працівник банку» видурив у жительки Зборівщини понад 300 тисяч гривень

«Працівник банку» видурив у жительки Зборівщини понад 300 тисяч гривень

Псевдопрацівник банку обманом зняв з рахунків жительки Зборівської громади понад 300 тисяч гривень. 

Повідомлення про злочин надійшло до поліцейських від 37-річної жінки. До неї на мобільний зателефонував незнайомець, який представився працівником банку та повідомив, що їй потрібно поміняти платіжні картки.

Під час спілкування жінка повідомила «банкіру» свої персональні дані: номера карток та  CVV-коди. Як наслідок, впродовж двох годин з двох її рахунків зняли усі кошти. Загальна сума – 303 тисячі гривень.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Відео дня

Жінка, виявивши, що грошей нема, звернулася за допомогою в банк та до правоохоронців. Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття шахрайства.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України.

Поліцейські вкотре застерігають жителів області не довіряти телефонним незнайомцям, особливо, коли йдеться про гроші.

Якщо ви випадково розкрили дані платіжної картки – негайно телефонуйте до банку за номером, вказаним на звороті картки та блокуйте рахунок. Також про випадки та спроби шахрайства слід відразу повідомляти на лінію 102.

Не розголошуйте нікому дані своїх банківських карток: пін-код, СVV-код, строк дії карти, паролі з смс-повідомлень.

Будь-які банківські операції варто здійснювати особисто в банку, а не в телефонному режимі. Обов’язково розкажіть про такий вид шахрайства своїм знайомим, родичам.

До слова, нещодавно понад мільйон гривень заплатила жителька Почаєва за «поради» екстрасенса, а у  Чорткові пенсіонерка поповнила рахунки на мобілках шахраїв на 67 тисяч гривень.

Довідка

Відповідно до ч. 2 ст. 190 ККУ, шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому, карається штрафом від 51 тисячі до 68 тисяч гривень або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Читайте також: 

Шахрайка привласнила кошти, які призначалися для допомоги військовим

Перевізник обшахраював жінку, яку мав перевезти з Іспанії в Україну

Тернополянка сподівалася, що донька переїде до Америки, натомість втратила 37 тисяч гривень

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up