Партнер рубрики Події

Президент нагородив орденом добровольця з Тернополя Віктора Стефановича (посмертно)

Президент нагородив орденом добровольця з Тернополя Віктора Стефановича (посмертно)

Президент відзначив українських добровольців орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

З нагоди Дня українського добровольця Президент Володимир Зеленський підписав указ № 97/2021, яким відзначив державними нагородами тих, хто виявив особисту мужність у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України. Про це повідомляють на сайті Глави держави.

Орденом «За мужність» ІІІ ступеня відзначено 67 добровольців, з яких 64 – посмертно.

Серед нагороджених – члени Добровольчого українського корпусу «Правий сектор», батальйонів територіальної оборони «Донбас», «Айдар» та ОУН. Також відзначено членів батальйонів патрульної служби міліції особливого призначення «Шахтарськ» і «Чернігів», Української добровольчої армії, диверсійно-розвідувального підрозділу «Патріот», Окремої добровольчої роти «Карпатська Січ».

Відео дня

«Слава героям-добровольцям, які у вирішальний час стали на захист нашої свободи та показали приклад нескореності для всієї України», – сказав Глава держави.

Серед нагороджених посмертно — тернополянин Віктор Стефанович.

— За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу постановляю: нагородити орденом «За мужність» ІІІ ступеня СТЕФАНОВИЧА Віктора Володимировича (посмертно) - добровольця Добровольчого українського корпусу «Правий сектор», — йдеться в тексті Указу.

Нагадаємо, тернополянин Віктор Стефанович загинув 15 червня 2015 року — він отримав осколкове поранення під час боїв неподалік від міста Широкіно. У складі Добровольчого українського корпусу Віктор Стефанович воював з грудня 2014 року.

Як повідомляє "Вікіпедія", він жив у Тернополі на масиві «Дружба». Навчався у школі №9. Після школи — в Технічному коледжі ТНТУ. Працював у будівельному супермаркеті та їздив на заробітки за кордон.

На фронті — від грудня 2014 року. Пройшов півторамісячне навчання у вишкільному центрі в Десні. Уже наприкінці січня потрапив у бойовий підрозділ 8-ї окремої роти, за цей час лише раз був у відпустці.

Він завжди рвався у бій, не терпів несправедливості та дуже переживав за долю України. Коли почалися революційні події на Майдані, він брав активну участь у них. Не зміг залишитися байдужим і до подій, які розгорнулися на Сході країни.

Завжди вирізнявся мужністю, патріотизмом та жагою до життя.

Довідка

14 березня в Україні відзначають День добровольця.

Читайте також На Сході загинув боєць із Тернополя Віктор Стефанович
Близькі пам’ятають Віктора Стефановича, як мужню та сміливу людину

Тернополяни вшанували пам'ять добровольця Віктора Стефановича

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up