PRO_ Милосердя: у Тернополі представили авто, на якому розвозитимуть обід потребуючим людям

PRO_ Милосердя: у Тернополі представили авто, на якому розвозитимуть обід потребуючим людям
  • Благодійний проект презентували в Тернополі в четвер, 21 березня, в "Карітасі".
  • Тепер у місті буде автомобіль, на якому розвозитимуть обід для потребуючих людей. 
  • Щоправда, працюватиме він в тестовому режимі, поки збирають кошти на таке ж нове авто, яке передадуть "Карітасу". 

"PRO_ Милосердя" - спільний проект тернопільського благодійного фонду "Карітасу", "Волонтерського Лідерського Руху " та "Файне.UA".

- Рік тому ми подарували "Карітасу" автомобіль для соціального таксі, - каже координатор проектів ГО "Файне. UA" Юрій Кулик. - На фестивалі "Файне місто" він підвозив до території фесту людей з інклюзією. І завдяки цьому фест став наймасштабнішим заходом з інклюзією. Коли ми проаналізували яка ще є потреба, то зрозуміли, що потрібен ще один автомобіль, але менш габаритний. Наприклад, "кадік", який би розвозив обід для потребуючих людей. І попри це, в таке авто ще може поміщатися одна людина на інвалідному візку. 

Відео дня

Як пояснюють ініціатори проекту, авто надало одне із тернопільських підприємств. Транспорт працюватиме в тестовому режимі, поки збиратимуть кошти на постійне авто, яке передадуть на баланс "Карітасу". Його обклеїли рекламою благодійного проекту, щоб привернути увагу людей. Долучитися до збору коштів може кожен. Вартість такого авто приблизно 270 тис грн. Кошти можна приносити в "Карітас" з цільовим призначенням на авто.

- Наша ідея - проста, об'єднати всіх людей і залучити їх до доброї справи, - каже представник "Волонтерського Лідерського Руху" Володимир Процишин. - Кожен може бути волонтером. Ідея всеукраїнська і зробити свій внесок у цей проект може кожен охочий. Як тільки ми зберемо кошти та купимо авто, то офіційно його передамо "Карітасу". 

Поки збирають кошти на нове авто, те, що уже є, щоденно розвозитиме обід для потребуючих людей, які є в програмі "Карітасу" - "Домашня опіка" . Крім обіду, люди ще отримуватимуть питну воду від підприємства, яке надало авто. 

- Цей проект має на меті знаходити в Тернополі людей, які не мають можливості самі приготувати їжу чи не мають коштів на продукти, - каже отець Андрій Марчук, директор тернопільського благодійного фонду "Карітас". - Розпочали ми цей проект з того, що обід розвозитимемо стареньким одиноким людям з проекту "Домашня опіка". В ньому є 70 літніх осіб, але ми вибрали близько десяти, які в найбільш кризові, бо не в змозі самі собі приготувати їжу. Готуватимуть їжу тут, в "Карітасі". А розвозитиме її водій на авто, яке сьогодні (21 березня) презентували, разом із соціальним працівником. 

Отець Андрій каже, що підтримати проект можна не лише фінансово, а й продуктами, які люди можуть приносити в "Карітас" на Замонастирську, 1.

В перспективі людей, яким привозитимуть обід, може збільшитися, адже благодійний фонд співпрацюватиме з міською радою та соцслужб і знаходитиме потребуючих людей, про яких у "Карітасі" ще не знають. 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up