Проїзд у маршрутці без картки тернополянина може бути 6 грн

Проїзд у маршрутці без картки тернополянина може бути 6 грн
  • Щоб отримати карту потрібно написати заяву, принести фото, довідку з місця прописки та заплатити 57 грн. Але отримати карту зможуть не всі. Людям без тернопільської прописки пощастить менше. 
  • Управління транспорту планує  ввести у громадському транспорті диференційований тариф, згідно якого пасажири без картки тернополянина платитимуть за проїзд у маршрутках 6 грн, у тролейбусах - 5 грн.
  • Але коли цей тариф введуть поки невідомо, наразі тарифи незмінні - 4 грн у маршрутках та 3 грн у тролейбусах. 

- Зараз всім тернополянам потрібно обовʼязково звертатись в ЦНАП (Центр наданння андміністративних послуг - прим. ред), писати заявку, принести фото та довідку з тернопільською пропискою, - каже начальник управління транспорту, комунікацій та звʼязку Ігор Мединський. - Ці дані оброблять і видадуть картку тернополянина. Її вартість 57 гривень.

В управлінні планують на перспективу запровадити у громадському транспорті диференційований тариф, згідно якого люди з електронним квитком за проїзд платитимуть менше.  

Як пояснив Ігор Мединський, тернополяни, які матимуть картки, платитимуть 4 грн в маршртуках та 3 грн у тролейбусах. Якщо картки немає, то проїзд, можливло, буде 6 грн у маршрутці та 5 грн у тролейбусі. 

Відео дня

У міській раді пояснили, що  зараз виконком міської ради не розглядав ні питання зміни тарифів, ні питання введення диференційованих тарифів. І зараз тарифи незмінні - 4 грн у маршрутці та 3 грн у тролейбусі. 

- Тариф піднімуть для приїжджих, які не сплачують податки в міський бюджет Тернополя, - каже пан Мединський. - І взагалі, діючі тарифи на проїзд у громадському транспорті є збитковими. Тому чужі мають платити реальний тариф, а тернополяни - платитимуть менше. 

Людина, яка живе та працює у Тернополі, але має прописку у іншому місті чи районі теж може отримати "Соціальну карту тернополянина".

- В такому випадку людині потрібно звернутись до свого міського чи сільського голови, що вона хоча мати картку тернополянина, - пояснює Ігор Мединський. - Він має звернутись з заявою на ім'я міського голови Тернополя - Сергія Надала, що його мешканці хочуть мати цю картку. Тоді ми продамо цю картку.

Якщо тернополяни за картку повинні заплатити 57 грн, то для людей з іногородньою пропискою вартість буде значно дорожчою. Але конкретної ціни поки немає. Пенсіонери та пільговики "Соціальну картку тернополянину" отримають безкоштовно, проїзд для них теж буде пільговим. 

Як отримати картку студентам та учням тернопільських шкіл та ВУЗів читайте тут. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (27)
  • Serhii Novikov

    Картка  57 гривень? А чому не безкоштовно? Куди ці гроші підуть? Кусок пластику не коштує 57 гривень.
  • упппісісі

    Суки і підари. Живу і працюю в Тернополі Уже більше 10 років, але прописка не Тернопільська.  То якого куя я маю платити більше за проїзд? Податки я плачу  за місцем роботи в казну міста. На палю лисого жида.
  • Igor Ber

    На палю лисого жида!
  • Volodymyr Parkhomenko

    Був у Женеві - там мені в готелі видали безкоштовний проїзний по місту. В інших країнах купував квитки на загальних засадах, і ніде не цікавилися, чи я випадково не приїжджий, щоб зідрати з мене більше.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 млн грн 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області Від читача 10:01 Набір до патрульної поліції Тернопільської області триває 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up