Партнер рубрики Події

Євробачення 2023: як тернопільський гурт TVORCHI готується до виступу у фіналі

Євробачення 2023: як тернопільський гурт TVORCHI готується до виступу у фіналі
  • Цьогоріч Україну на Євробаченні представляє гурт TVORCHI з піснею Heart of Steel. Співаки виконають музичну композицію англійською та українською.
  • Журналісти «20 хвилин» дізналися, як тернопільські виконавці готуються до фіналу та чим дивуватимуть публіку.

Нагадаємо, TVORCHI – український музичний гурт з Тернополя, заснований саунд-продюсером Андрієм Гуцуляком та вокалістом Джеффрі Кенні, вони випускники Тернопільського медуніверситету.

Зараз на їх рахунку п‘ять студійних альбомів, до яких увійшли пісні як англійською, так і українською. Одні з найпопулярніших: Believe, Bonfire, Falling, «Не танцюю», «Мова тіла» та інші. Треки гурту часто характеризують, як музику завтрашнього дня.

Відео дня
v class="video-block">

Під час Нацвідбору на Євробачення-2023 гурт отримав 54 041 голос. Їм довірили представляти Україну на найбільшому пісенному конкурсі Європи.

2 травня гурт разом з українською делегацією відправилися до Ліверпуля. В аеропорту їх зустрів лорд-мер Ліверпуля.

Постійно репетиції, інтерв'ю та виступи

Тернопільський гурт TVORCHI активно готується до виступу. Про це свідчать відео та фото на їх сторінці, а також на сторінці менеджера гурту Петра Заставного. Неодноразово в сторіс він наголошував, репетиції відбуваються за чітким графіком. На сцені є спеціальний годинник, який показує, скільки часу є у виконавців.

– Як тільки на годиннику ми бачимо 00.00, то треба встати і вийти. Тут все чітко за графіком і команда, і артисти мають це розуміти. Одразу за нами заходять інші учасники конкурсу і так далі, –пише в історіях Петро Заставний.

Також він наголошує, що весь тиждень учасники конкурсу були на позитиві. Проте, чим ближче до фіналу, тим більше у повітрі наростає напруга.

– Якщо ще вчора всі були веселі, щасливі, то вже ближче до фіналу атмосфера дуже напружена. У всіх бойовий настрій. Наша команда заряджена і віримо, що все буде добре, – додає пан Петро.

Чим дивуватимуть тернополяни?

Heart of Steel — пісня про нескорених, незламних людей, які попри всі труднощі рухаються вперед. Саме такі переживання за задумом артистів передає драматичний фінал.

Перед глядачами Джеффрі виступатиме у чорному костюмі: це широкі брюки та гольф. На грудях видніється яскравий малюнок у вигляді об’ємного серця із золота. Це своєрідне посилання на назву пісні «Серце із сталі».

Ендрю на сцені міжнародного пісенного конкурсу з'явиться в об'ємному сріблястому плащі. На його грудях також видніється сталеве серце, яке наче «пульсує». Дизайнером одягу для артистів виступив Іван Фролов.

Під час виступу сцена підсвічуватиметься жовтими та синіми кольорами.

 

Зараз перемога на конкурсі – не головне

Під час виступів на концертах та в своїх інтерв’ю TVORCHI наголошують — перемога у пісенному конкурсі не в пріоритеті, адже зараз для українців є важливіші речі. Тому вони систематично нагадують про те, що в Україні триває війна. І поки дрони в небі Ліверпуля малюють заворожуюче шоу, у цей час російські дрони в небі Києва атакують столицю та вбивають мирних людей.

– Переможемо ми чи ні, але все одно це буде задовільним результатом. Але найважливіша річ – виграти війну в Україні. І ми намагаємося зробити все можливе для цього. Власне, як і кожен українець намагається пришвидшити цю перемогу, – каже Джеффрі в Ліверпулі одному з видань.

– Для нас важливо добре виступити і гідно представити нашу країну. Ми хочемо показати щось зовсім нове з України – нову електронну музику. Я думаю, що це класно показати, яка різна Україна. І наскільки Україна повна різноманітними людьми, – додає Ендрю в Ліверпулі одному з видань.

Підтримує думку хлопців і менеджер Петро Заставний. Він запевняє, якісно представити Україну в Ліверпулі – одна з місій. Проте цей виступ, цей шанс треба використати з користю для українців, які просто зараз потребують нашої допомоги.

– Ми також хочемо зробити щось більше, щось надважливе. І ми знайшли місію. Через війну в Україні кількість передчасно народжених дітей зросла щонайменше на 15%. За цією цифрою – тисячі беззахисних малюків, які зʼявилися на світ раніше строку та не можуть вижити без спеціальної допомоги. Щоб врятувати їхні маленькі серця, потрібні спеціальні інкубатори інтенсивної терапії. Інкубатор – це щось на кшталт дуже крутої колиски. У ньому можна створити спеціальні умови з необхідними параметрами концентрації кисню, рівнів вологості та температури, тиші та освітлення. Ціна одного 1.000.000 гривень. Ми поставили перед собою ціль – зібрати на мінімум 10 таких інкубаторів. Я буду вдячний, якщо ви долучитесь до ініціативи та зробите донат, – пише Петро Заставний.

Аби привернути увагу публіки до проблеми передчасно народжених дітей в Україні, 8 травня Ендрю та Джеффрі вийшли на бірюзову доріжку Євробачення-2023 у червоно-чорних костюмах. На костюмі кожного артиста прописані імена дітей та вага, з якою вони народилися.

– Софія, 1340 грамів. Марічка, 804.6 грамів. Микита, 1280 грамів. Аліса, 1600 грамів. Денис, 900 грамів. Ці імена та вага належить дітям, які народилися в Україні під час війни зовсім крихітними. Частіше тому що їхні мами пережили стрес під час вагітності через вибухи, обстріли та постійне відчуття загрози. Ці малюки вижили – їхні маленькі серця врятували інкубатори інтенсивної терапії. Вчора на хіднику зібралася преса зі всього світу. І таким чином, ми мали змогу привернути увагу міжнародної аудиторії до того, що відбувається в Україні прямо зараз та до нашого збору на інкубатори, який ми проводимо разом з партнерами, – йдеться на сторінці гурту.

Гурт TVORCHI виступатимуть у фіналі пісенного конкурсу під номером 19. Фінал відбудеться у суботу, 13 травня. Початок о 22:00 за київським часом.

Давайте підтримаємо наших хлопців. Слова підтримки напишіть у коментарях.

 

Читайте також:

Чим дивуватимуть на Євробаченні і як представлятимуть Україну: ексклюзивно розповіли TVORCHI

Справжня терапія під час війни: у Тернополі переселенка з Херсона знімає дитяче кіно

Любов варта всього: у Тернополі відбулась зустріч із автором Сергієм Жаданом (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up