Цикл публікацій про тернопільські їдальні продовжує "20 хвилин". Ми перевіряємо популярні їдальні міста, де можна швидко та недорого поїсти. Звертаємо увагу на ціни, санітарію, обслуговування закладу. А прочитати про це ви можете щопонеділка о 19.00.
У цій публікації - їдальня "Галичанка", що на "Дружбі" біля бібліотеки ТНЕУ. Там можуть пообідати викладачі, студенти та усі охочі тернополяни.
Адреса. вул. Бережанській, 6. Їдальня працює на першому поверсі. Графік роботи з 9.00 до 17.00 у будні.
Інтер'єр. Приміщення їдальні велике у червоно-білих тонах. Столи та крісла нові, чисті. Є кілька столиків з диванчиками. На стінах висять картини з підсвіткою. При вході у їдальню є два вішаки для одягу. У кінці залу буфет, в якому є порційні салати. Також, стоять чисті підноси, виделки та ложки. Перші та другі страви, а також гарніри стоять в обладнанні для підігріву їжі.
Гігієна. Руки можна помити у вбиральні біля їдальні. Там є жіночий та чоловічий туалет з умивальником, рідким милом та сушкою для рук.
Обслуговування. Працівниці їдальні привітні, у чистій формі, але без одноразових рукавиць та спецшапочок. Щоб купити обід, потрібно взяти піднос, виделку, ложку, серветку. Салати можна брати самому, а от гарячі страви видає працівниця, попередньо зважуючи. Напої теж видає працівниця. Тацю з обідом потрібно піднести до каси та розрахуватись.
Меню та ціни. У їдальні завжди великий вибір у меню. Цінники розклеєні безепосередньо на буфеті над кожною стравою. На перше, наприклад, можна замовити грибну юшку чи борщ. На гарнір - картопляне чи горохове пюре, рис з овочами, гречку. До гарніру - курячі котлети, домашню ковбасу. Є салати, наприклад, з бурячка, плавленого сиру та яєць. З напоїв можна замовити сік, каву, чай. Повноцінний обід коштуватиме в середньому 45-50 грн.
Обід нашому журналісту обійшовся в 51,50 грн: грибна юшка, рис з овочами, куряча котлета, салат з бурячка, хліб, томатний сік.
Враження. Дуже смачно, але ціни не бюджетні. Юшка, рис та котлета були гарячими, свіжими та смачними. Салат з бурячка та хліб теж свіжий. Томатний сік на смак, ніби розведений, але його наливали з пачки, тому це проблема виробника, а не працівників їдальні. Загалом враження від їдальні дуже позитивне, приємна атмосфера, столики з диванчиками нагадують дизайн кафе.
Термінал. Немає.
Особливості. Порції великі. У їдальні самообслуговування. Брудний посуд потрібно покласти на столи біля буфету. Можна брати їжу з собою. За упаковку в їдальні потрібно доплатити 5 грн. У субота та неділю їдальна працює, як заклад для бенкетів, тут окремий бенкетний зал до 150 місць.
У попередній публікації ми розповідали про їдальню у обладміністрації, "Дешево та смачно", школи №5 та їдальню "Смакота".
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 17 від 23 квітня 2025
Читати номер