Партнер рубрики Події

Родини з дітьми втекли до Тернопільщини з-під обстрілів у Ямполі

Родини з дітьми втекли до Тернопільщини  з-під обстрілів у Ямполі
  • Поліцейські разом із екіпажем «Білий Янгол» вивезли у безпечне місце 10 мешканців смт. Ямпіль Лиманської територіальної громади Крматорського району,  половина з яких – діти.
  • З часу деокупації цей населений пункт знаходиться під постійними обстрілами ворога.

 

Селище Ямпіль пів року перебувало під російською окупацією, а зараз до лінії фронту - близько 10 кілометрів, розповідають в Національній поліції України.

У повідомленні додають, що «прильоти» у Ямполі не закінчуються. Декілька днів тому внаслідок ворожого обстрілу було поранено двох жінок. Одна з них дорогою до лікарні померла.

Відео дня
v class="video-block">

Місцеві родини з дітьми попросили поліцейських про евакуацію. Правоохоронці говорять, що серед них – 39-річна мама п’ятьох дітей. Її чоловік разом з двома сусідами загинув ще восени минулого року. Жінка лишилась сама з дітьми, тому вирішила виїхати у більш безпечне місце, аби не ризикувати життям дітей.

– Не хочеться більше ризикувати, – кажуть мешканці.

Для евакуації в обумовленому місці на правоохоронців чекали десятеро людей. Дітей на свій броньований «борт» забрали «Білі янголи», а дорослі розмістились в автомобілях поліцейських офіцерів громади.

В Нацполіції повідомляють, що евакуйованих відвезли до Лимана. У подальшому родини вирушили до Тернопільської та Кіровоградської областей.

– Незважаючи на пережите, кожен прагне повернутись додому після перемоги України над агресором, – йдеться у повідомленні поліції.

У поліції нагадали контакти евакуаційних груп «Білий Янгол», які працюють за такими напрмяками:

  • Лиманський напрямок (066) 56-16-102;
  • Бахмутський напрямок (066) 56-15-102;
  • Авдіївський напрямок (066) 56-19-102;
  • Мар’їнський напрямок (066) 56-10-102;
  • Великоновосілківський напрямок (066) 56-11-102.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли про те, що наші журналісти перевірили умови, які створили для переселенців у модульному містечку на Тернопільщині. Його звели у селі Малашівці. Також розповідали історію багатодітної родини біженців з Лисичанська, яка знайшла прихисток у Чорткові. Четверо діток з мамою Оленою дуже чекають на тата і чоловіка, який зараз боронить країну.

 

Читайте також:

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up