Партнер рубрики Події

Сесію Тернопільської облради скликають 8 листопада: які питання розглянуть депутати (ОНОВЛЕНЕ)

Сесію Тернопільської облради скликають 8 листопада: які питання розглянуть депутати (ОНОВЛЕНЕ)
  • Шосту сесію Тернопільської обласної ради сьомого скликання мали скликати 15 листопада. Про це йшлося в розпорядженні голови облради Михайла Головка від 24 жовтня.
  • 25 жовтня на сайті обласної ради з'явилося нове розпорядження — сесію скличуть швидше і щодо питань, то вказане лише одне — «Про звільнення Головка М.Й. з посади голови Тернопільської обласної ради».

— Відповідно до частин четвертої та десятої статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»  скликати 15 листопада 2023 року шосту сесію Тернопільської обласної ради сьомого скликання, — йшлося у документі від 24 жовтня. — Враховуючи, що в Україні введено воєнний стан, з метою дотримання заходів безпеки про час та місце проведення шостої сесії  Тернопільської обласної ради буде повідомлено додатково.

Перед сесією 31 жовтня проведуть засідання президії Тернопільської обласної ради сьомого скликання.

На розгляд шостої сесії Тернопільської обласної ради сьомого скликання були запропоновані наступні питання: 

Відео дня
  • Про довіру керівництву Тернопільської обласної ради сьомого скликання.
  • Про звернення депутатів Тернопільської обласної ради до Кабінету Міністрів України про передачу з державної власності до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області комплексу будівель і споруд Почаївської Свято-Успенської лаври.
  • Про звернення депутатів Тернопільської обласної ради щодо правомірності використання комплексу споруд Почаївської Свято-Успенської лаври.
  • Про звернення депутатів Тернопільської обласної ради до Верховної Ради України про встановлення Дня героїв 23 травня державним святом.
  • Питання спорудження пам’ятника генерал-хорунжому Української повстанської армії Роману Шухевичу.
  • Питання обласної програми, спрямованої на здійснення заходів з посилення обороноздатності і підтримки підрозділів Збройних Сил України і територіальної оборони.
  • Питання необхідності спрямування вільних залишків обласного бюджету на реалізацію обласної програми «Турбота» в частині реабілітації військовослужбовців та ветеранів.
  • Про звернення депутатів Тернопільської обласної ради до Президента України Зеленського В.О., Голови Верховної Ради України Стефанчука Р.О., народних депутатів України щодо неприпустимості  прийняття  законопроектів  №№ 9103, 8306 та інших їм подібних, внесення змін до Закону України «Про медіа» в частині виключення заборон на критику окремих груп населення та створення в Україні привілейованої касти недоторканих у вигляді ЛГБТ спільнот, впровадження законів на зміцнення інституту сім’ї та стимулювання народжуваності в сімейних парах, розроблення стратегії щодо унеможливлення вбивств (абортів) ненароджених дітей.
  • Про звернення депутатів Тернопільської обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо запровадження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення на період до скасування воєнного стану.
  • Про звернення депутатів Тернопільської обласної ради до Верховної Ради України, Служби безпеки України, Національної поліції України та Департаменту контррозвідки Служби безпеки України щодо внесення змін до законодавства з інформаційної та кібербезпеки в Україні, а також посилення та вдосконалення роботи системи захисту персональних даних.
  • Інші питання поточної роботи ради Тернопільської обласної ради.

На шосту сесію Тернопільської обласної ради сьомого скликання запросити: заступників начальника Тернопільської обласної військової адміністрації; керівників правоохоронних органів області; посадових осіб (за окремо визначеним списком), присутність яких необхідна при розгляді питань порядку денного.

Допуск до приміщення проведення шостої сесії Тернопільської обласної ради матимуть лише депутати і працівники виконавчого апарату Тернопільської обласної ради, а також представники засобів масової інформації та запрошені особи.

Тим часом в тернопільських ЗМІ поширювали інформацію про скликання сесії облради 26 жовтня.

 

Дату скликання сесії змінили

25 жовтня на сайті обласної ради опублікували нове розпорядження щодо скликання сесії.

— Враховуючи отриману 25 жовтня 2023 року вимогу частини депутатів Тернопільської обласної ради про скликання сесії Тернопільської обласної ради та внесення до порядку денного сесії питання про звільнення голови Тернопільської обласної ради,  відповідно до частин четвертої, сьомої та десятої статті 46  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

Скликати 08 листопада 2023 року шосту сесію Тернопільської обласної ради сьомого скликання із запропонованим у зазначеній вимозі порядком денним «Про звільнення Головка М.Й. з посади голови Тернопільської обласної ради». 

 У назві і тексті розпорядження голови Тернопільської обласної ради від 24 жовтня 2023 року № 243 «Про скликання шостої сесії Тернопільської обласної ради сьомого скликання» слова «шостої сесії» замінити словами «сьомої сесії» у відповідному відмінку.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що частина депутатів облради вимагала проведення сесії обласної ради в жовтні. Також відомо, що з 3 жовтня по 15 листопада голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко перебуває у відпустці.

 

Читайте також:

Михайло Головко «відмовився» скликати сесію у жовтні: що думають представники фракцій?

Головко узяв понад мільйон, а заступники – по 800 тисяч: які зарплати у працівників обласної ради?

Цирк в облраді: де порушили регламент і як провели сесію без Михайла Головка

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Igor Kuzma

    Головка на мило
  • Ігор Буда

    воно ж у відпустці. але лайняк!
  • Читач96

    Необхiдно перш за все звiльнити вiд обов"язкiв Головка.Всякими хитрощами вiн збираеться зберегти посаду(кормушку для нього),не розумiючи i не звертаючи уваги на те,що тим самим ганьбить облраду,мicто Тернопiль! Досить йому!!! Булоб хоч трохи совicтi в нього-- перевiв би частину хабарних грошей в фонд ЗСУ!! Но про це i думки не виникае в нього.Ганьба йому !!!
  • Nadiya Baliy

    Питання розглядатимуть ці,які скаже ЦАР

keyboard_arrow_up