Партнер рубрики Події

"Контролери працюватимуть так, що скучно не буде"

"Контролери працюватимуть так, що скучно не буде"

Контролери в маршрутках і тролейбусах спочатку пропонуватимуть пасажирам без квитка оплатити проїзд. Якщо ж ті категорично відмовлятимуться - оштрафують: у  маршрутці – 80 грн, тролейбусі - 60 грн. 

І понеділка, 15 січня, в громадському транспорті мали працювати контролери, щоб перевіряти наявність квитка у пасажирів. Про це раніше повідомляли у міській раді. Однак тернополяни у соцмережах кажуть, що досі не бачили жодного контролера. 

Не бачили їх і водії, які, до речі, самі не раді контролерам.

- Чув, що наберуть десь 80 контролерів, але я ще жодного контролера на своєму маршруті не зустрічав. Мені казали, ніби вони з 1 лютого мають їздити, - каже водій маршрутки №22. - Хоч би ще до того часу було кого контролювати, як водії позвільняються. Карток з кожним днем все більшає, я не справляюсь. Це лише здається, що це легко - це ж техніка. Люди самі ті квитки викидають - я кожного вечора ті квитки жменями з салону вигрібаю. А потім будуть казати, що я квитка не видав - і знову весь негатив піде на водіїв.

Відео дня

Деякі контролери вже приступили до роботи, а деякі ще проходять медобстеження та стажування, каже директор КП«Тернопільелектротранс» Андрій Мастюх.

- Контролери працюватимуть так, що скучно не буде. Будемо направляти їх так, щоб ніхто не знав коли і де вони перевірятимуть, - каже Андрій Мастюх. - По двоє людей будуть заходити на кожну одиницю транспорту. Вони будуть виглядати як звичайні люди, просто в них буде іменна картка, яка буде давати право на перевірку. Вони будуть відмічатися нею у водія маршрутки або в кондуктора (якщо це тролейбуси). Так ми будемо стежити, де та о якій годині ці контролери працювали - халявити від роботи не вдасться. Якщо будуть якісь скарги, ми легко зможемо визначити, який контролер був на зміні. 

Скільки загалом планують набрати кондукторів в КП "Тернопільелектротранс" не кажуть. 

- Вони приступатимуть до контролювання поступово, по мірі прийняття на роботу, - продовжує пан Андрій. - Знідно з законодавством, вони спочатку проходитимуть медобстеження. Потім будуть стажуватися кілька днів в тролейбусах в діючих контролерів, вчитимуться толерантно проводити роз"яснювальні роботи пасажирам, щоб нікого не образити. А далі будуть працювати самостійно. Сьогодні мали вийти ще 4 людини на зміну.  На сьогоднішеній день штрафуватимуть тих людей, які будуть виявляти злосну непокору оплатити проїзд. Спочатку контролер має запропонувати оплатити проїзд, а якщо людина кардинально відмовляється  -складають штраф. Наша мета - не зібрати побільше штрафів, а привчити людей до порядку. Зокрема наші штрафи за безквитковий проїзд, в порівнянні з європейськими, ще невеликі. 

Андрій Мастюх зазначає, що дійсним контролери вважатимуть провалідований квиток, а не ті, що є заздалегідь надруковані у водіїв. Згідно з законодавством чітко написано, що за відсутність квитка відповідальність несе пасажир, тому саме він має бути зацікавленим у видачі належного квитка, каже чиновник. 

Однак нагадаємо, тернопляни скаржаться, що деякі водії не хочуть видавати провалідований квиток. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (29)
  • бурундук

    а насправді нема в тих контролерах нічого поганого - в Європі це в нормі речей. Просто наші люди від порядку відвикли.
  • бурундук

    Та і кажуть, що штрафи одразу не будуть лупити - тільки в разі злісної непокори
  • бурундук

    скучно не буде - обнадіює)))
  • Serj Sinkiv

    олені не голені не бриті .кондуктори дебіли!!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up