Сьогодні, 18 червня: день батька

Сьогодні, 18 червня: день батька

День батька 2017 в Україні та світі відзначають 18 червня – у третю неділю першого літнього місяця. В Україні це свято не є офіційним, а лише всенародним, та все одно вашим татам буде приємно отримати привітання із днем батька.

День батька бере свій початок у США – саме там у 1909 році виникла ідея свята. Сьогодні разом зі Штатами День батька святкують близько 40 країн світу, в тому числі й Україна.

До речі, в Україні пропонували встановити День батька на державному рівні у третю неділю вересня. У 2013 році уряд підтримав відповідний проект Указу Президента, однак він так і не був підписаний. Тож доцільно відзначати Всенародний день батька як це встановлено на міжнародному рівні – у третю неділю червня. У 2017 році цей день випадає на 18 червня.

День батька заснувала у Сполучених Штатах Америки жінка на ім’я Сонора Смарт, в заміжжі місіс Додд, яка проживала у місті Спокан (штат Вашингтон). Крім неї, в сім’ї було ще п’ятеро дітей. Після народження шостого малюка, мати Сонори померла і батько, Вільям Джексон Смарт, взяв на себе всі турботи про дітей. Він, звісно, не міг замінити їм матір, однак зробив абсолютно все, щоб його діти не були позбавлені турботи, розуміння і любові, яку може дати тільки рідна людина.

Відео дня

Згодом діти виросли, кожен пішов своїм шляхом, і Сонора вийшла заміж. Коли в 1909-му році Сонора відвідала церковну відправу, присвячену Дню матері, вона згадала своє дитинство і подумала про батька, на чиї плечі лягли всі турботи про дітей. Про те, як гідно батько впорався з цим нелегким завданням, працюючи на фермі і віддаючи дітям всю свою увагу і любов без залишку.

Сонора пішла до міської ради Спокана і запропонувала заснувати нове свято – День батька. Ідею схвалила місцева влада. Було вирішено провести належні святкування в день народження Вільяма Смарта – 5-го червня. Проте часу на його підготовку не вистачило, і свято перенесли на 19-те червня. Незабаром цю ідею підтримали і в інших містах штату, а національним святом в Америці цей день став у 1966-му році, тоді ж і була визначена загальнонаціональна дата свята – третя неділя червня.

Сьогодні найбільш активно день батька святкують у США, Великобританії, Нідерландах, Франції, Китаї та в інших країнах.

Існує традиція у День батька приколювати троянду на сторону серця. Ця квітка символізує безкінечну любов та повагу до батьків. Якщо тато живий – прикріпляють троянди червоного кольору, якщо вже покинув світ – білі.

Привітання з Днем батька 2017

Не забудьте 18 червня привітати своїх татусів зі святом. І задумайтеся вже сьогодні, що подарувати на День батька. Пропонуємо вам кілька привітань із Днем батька у віршах і прозі.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up