Партнер рубрики Події

Спонсорів для книг батька шукає тернополянин Володимир Демчишин

Спонсорів для книг батька шукає тернополянин Володимир Демчишин
- Зранку, замість “Доброго ранку”, батько казав: Послухайте, що я написав! - пригадує Володимир Демчишин. - Його завзяття до письма передалися мені.

Нова збірка тернопільського письменника Івана Демчишина вийшла нещодавно у світ. Її презентує не сам автор, а його син, який продовжив справу батька і теж почав писати книги.
- На жаль, батько не побачив своєї нової книги, - зітхає син письменника, Володимир Демчишин. - Уже півтора року його не має з нами. Але я пригадую, як він чекав та готувався до її видання.
Тернопільський письменник Іван Демчишин за життя видав понад 20 збірок. Однак, кожну виношував та плекав з любов'ю, як власну дитину, пригадує син.
- Кожна книжка, як дитина, над вихованням котрої потрібно постійно працювати, казав батько, - продовжує пан Володимир. - Він гордився, що “народив” стількох дітей.
В останню збірку - “Вертикальне коло: покоління без фіранок” - увійшли авторські вислови-афоризми, а також роздуми про владу, бізнесменів та “сильних”, які формують життя звичайних людей. Письменник не дає рецептів та формул щасливого життя, але розмірковує, чому воно не покращується для трудяг.
- Батька було всюди багато - він писав про все, що оточує кожного з нас. У нього великий життєвий досвід. Йому до всього була справа, - каже син Володимир. - Через свою небайдужість до життя він не полишав писати навіть у лікарні.
Останню книгу “Вертикальне коло” допомогла видати Тернопільська обласна рада та обладміністрація. Незабаром відбудеться її презентація.
- У батька залишилося чимало оповідань та віршів, які він не встиг опублікувати, - каже пан Володимир.
Зараз син письменника шукає спонсорів-книголюбів, які б профінансували готові до друку твори батька.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Так тремати і все получеться
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки 08:00 Як і коли буде працювати електронний кабінет військовозобов'язаного, пояснили в Міноборони 22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up