Партнер рубрики Події

Суд довів, що підприємство тернополянина на Гайовій захопили рейдери. Чи поверне тепер своє майно?

Суд довів, що  підприємство тернополянина на Гайовій захопили рейдери. Чи поверне тепер своє майно?
  • Суди, які мали визначити остаточного власника підприємства “АМН-Транс”, що розташоване в Тернополі на вул. Гайова, тривали понад два роки. 
  • Руслан Дрозд, якого суд 22 вересня визнав законним власником, каже, що тепер має усі підстави повернутись на підприємство, яке ще у грудні 2018-го, силою захопили "нові власники".

 

Взимку 2018-го події на вулиці Гайова нагадувала кадри із американського блокбастеру: люди у масках зі зброєю,  десятки поліцейських у формах, дим з вогнегасників та бунт місцевих активістів. Тернополянин Руслан Дрозд розповідав, що невідомі люди у камуфляжі зі зброєю просто зайшли на територію його підприємства. Тому він не може вести свою господарську діяльність.

У квітні 2019-го чоловік подав позов до суду про витребування майна, яке належить його фірмі. 

- Позов ми подали у зв'язку з тим, що способом захисту свого права власності на майно є механізм витребування його з чужого незаконного володіння, - каже представник позивача Назар Редьква. - "АМН-Транс" є законним власником майна на підставі всіх документів, які передбачені законом оформлення права власності в Україні. 

Відео дня

 Судова тяганина триває майже два роки

"Нові власники" подали свій, зустрічний, позов до суду, яким вимагали підтвердити своє право власності на майно, розташоване за адресою - вул. Гайова, 44. Суд відмовив у задоволені позову. Але позивачі не здавали оборони: подали апеляційну скаргу на це рішення у Львівський апеляційний суд. Там теж отримали відмову. Далі ж компанії подали касаційну скаргу на Верховний касаційний суд. І там - знову поразка.

Паралельно з тим тривали слухання за позовом Руслана Дрозда.

Усю хронологію подій можна побачити у матеріалах " Захоплення підприємства на Гайовій: війна триває в суді"

"Зробили подарунок - призупинили процес": суди через рейдерське захоплення на Гайовій тривають

- 1 червня у Тернопільському Господарському суді було вирішальне засідання у справі, - говорить Назар Редьква. - Власник підприємства Руслан Дрозд подав позов про витребування свого майна в незаконних власників. В січні 2018 року Міністерство Юстиції України скасувало всі незаконні реєстрації майна, які провели невідомі особі. Проте рейдери подали позовні заяви про законність документів. Ці судові справи вони програли. Законний власник майна мав через суд захищати своє право власності, бо невідомі люди і далі продовжували "хазяйнувати" на території. І до сьогодні там знаходяться. 

Відповідно до рішення Господарського суду, підприємство "АМН-транс" отримало право володіння майном. Тож майно мало бути витребуване від фірм, які зараз там знаходяться, ще у червні.

Програли другу справу у львівському суді

Проте і це рішення ще не стало остаточним. Компанії "Блекбренд-сервіс" та “Кан-компані” знову подали апеляцію у Західному окружному апеляційному суді, проте самі вкотре на засідання не прийшли. Розгляд усіма судами справи тривав майже два роки. Ситуацію ускладнив карантин.

- Суд підтвердив законність рішення Господарського суду в Тернополі, і відповідно, підтвердив те, що вищевказані компанії є незаконними і фіктивними власниками, які на підставі фізичної сили заволоділи чужим майном, -  коментує адвокат. - Ці компанії незаконно утримували майно майже два роки. І зараз нарешті суд визнав те, що вони мають покинути територію. Спочатку вони можуть покинути підприємство - добровільно. Згодом, якщо відмовляться, їм допомагатимуть правоохоронці. 

Власник, що 7 років керував АТП, отримав шанс повернутись

За словами адвоката, впродовж п'яти днів має бути оприлюднений наказ, щодо повернення майна Руслану Дрозду. Відповідно до цього наказу, і в разі, якщо "теперішні власники" відмовляться добровільно покидати територію, їх до цього примусити має виконавча служба та правоохоронці.

- Словами важко передати, що для мене означає це рішення, - каже пан Дродз. - Це наче ти два роки не був вдома, а тут повертаєшся. Я дуже радий, що справедливість перемогла. Судді підтвердили те, що  я є власником 2009-го року. Ці компанії незаконно два роки не впускали мене на територію. Я хотів повернути своє підприємство, винятково через юридичний аспект. Це мені вдалось.

Чи повернувся власник у підприємство, яким володів понад 7 років, наразі невідомо. Станом на 22 вересня, за нашою інформацією, компанії "Блекбренд-сервіс" та “Кан-компані” територію не покинули. Раніше ми кілька разів намагались взяти коментарі у опонентів Руслана Дрозда, проте, у грубій формі нам відмовляли.

Редакція "20 хвилин" готова опублікувати позицію щодо цієї справи компаній "Блекбренд-сервіс" та “Кан-компані”.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • СТУГНА-П

    Дурка сама натуральна . Скасуйте вже цю 75 статтю . З такими розкладами всі ці шахраї будуть користуватися 75 статею і уникати реальних термінів . Таким придуркам треба давати 5-8 років з конфіскацією майна і жодних умовних термінів .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up