Партнер рубрики Події

Суд визнав тарифи на проїзд незаконними. Що каже міська рада (оновлено)

Суд визнав тарифи на проїзд незаконними. Що каже міська рада (оновлено)
  • "Визнати протиправним та нечинним рішення від 30 жовтня 2018-ого у редакції від 15 листопада 2018-ого". Апеляційний суд задовольнив скаргу тернополянина щодо тарифів на проїзд у громадському транспорті Тернополя.
  • Суд відбувся 16 квітня. В міській раді кажуть, що чекають офіційного  рішення суду. А поки тарифи на проїзд - незмінні. 

Нагадаємо, тернополянин Ростислав Небельський - юрист. Подав до суду на виконком ТМР 1 листопада 2018-ого року.  Чоловік хоче повернути тарифи, які діяли в місті до 30 жовтня 2018-ого року, тобто готівкою 5 грн у маршрутках та 4 грн у тролейбусах. Засідання, яке відбувалося 31 січня, відтермінували, оскільки представник виконкому має донести необхідні для розгляду справи документи. Продовжили розгляд справи 12 лютого. Читайте тут: Тернополянин судиться з міською радою: вимагає відмінити рішення про тарифи на проїзд (відео). На останньому судовому засіданні суд не задовольнив позов. Чоловік подавав апеляцію. І виграв. 

- З моменту оголошення рішення суду тарифи незаконні, - каже Ростислав Небельський. - Якщо сьогодні валідатори в громадському транспорті не переведуть в режим попередніх тарифів, тобто 4 і 5 гривень, то оплату можна не здійснювати. Завтра, 17 квітня, вони всі мають бути переведені. На суді був начальник управління транспорту, комунікацій та зв'язку Ігор Мединський та представник виконкому міської ради. Я все зафіксував на відео. Якщо зараз хтось казатиме, що немає текстового варіанту рішення суду, а воно буде через днів десять, то є відео. А рішення вступає в силу з моменту оголошення.

Відео дня

Як пояснює юрист, після скасування рішення, мають розпочати процедуру громадських обговорень. І рішення суду автоматично відновлює дію попереднього рішення про тарифи (4 і 5 грн).

В міській раді кажуть, що чекають офіційного  рішення суду. Тарифи на проїзд у всьому громадському транспорті Тернополя (у маршрутках, тролейбусах та автобусах) станом на 17 квітня 2019 року та у всі наступні дні залишаються без змін. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (15)
  • Yevhen Kokolskyy

    Де-юре рішення суду вступає в силу з моменту оголошення, а де-факто міській раді плювати на закони, конституцію, вони собі живуть своїм життям.
  • Наталія Процик

    Юрист, як і завжди в таких випадках, цитує свої власні фантазії, а законодовство говорить нам, що необхідно взяти виконавчий лист і надати його офіційно у виконавчу службу - і після цього буде ПРИМУСОВЕ виконання рішення суду, після відкриття виконавчого провадження. А фантазувати, що хтось захоче ДОБРОВІЛЬНО виконувати таке рішення, тим більше роздавати поради, що мовляв, не платіть за проїзд - це , як і завжди в нашій країні - з категорії анархія.

    Тарас reply Наталія Процик

    ви не праві або заангажовані, адже рішення про скасування тарифів не потребує виконання, адже попередні тарифи відновлюються автоматично, інша справа в порядності місцевої влади і наполегливлсті громади, це я кажу вам як в колишньому державний виконавець.
    А перед тим, як щось стверджувати, бажано знати
  • Талян

  • Талян

    У Львові на тролейбусі 5 грн проїзд! Ви не охреніли дерти з людей!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ) 22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах 13:30 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 13:00 У Тернополі двом вулицям мікрорайону «Південний» присвоїли нові назви 12:23 У потічку на Підволочищині знайшли тіло 81-річної жінки 12:00 Вибір матраців-топперів у місті Тернопіль (на правах реклами) 11:40 В аварії на Тернопільщині травмувався 50-річний водій мотоцикла
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up