Супрун порадила, як захиститися від передвиборчого стресу та закликала голосувати

Супрун порадила, як захиститися від передвиборчого стресу та закликала голосувати

В.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун розповіла, як захиститися від передвиборчого стресу та закликала голосувати.

Про це написала у Facebook.

 

“Набирає обертів передвиборче загострення: зростає рівень стресу, тривожності, агресивного спілкування, а в деяких випадках — проявів неадекватної поведінки.

Відео дня

Якщо ви відчуваєте стрес через майбутні події — ви не одні. Це звичне явище в багатьох країнах, які стоять перед важливим вибором. До прикладу, понад 50% американців назвали останні президентські вибори “вагомим джерелом стресу”. https://goo.gl/m4yFx5. В Україні ми не маємо такої статистики, але якщо взяти до уваги активність людей в соціальних мережах та на вулицях, можемо сказати, що повітря наелектризоване, а люди сильно стресують з наближенням цих вихідних”, – пише вона.

Супрун радить українцям наступне:

➡  Обмежуйте ваше “споживання” медіа

Якщо 24-годинний цикл звинувачень та звинувачень у відповідь від кандидатів викликає у вас стрес — обмежте свій час у медіа. Не дивіться всі виступи кандидатів або телепередачі про них, не скрольте безперервно стрічку в соцмережах.

У передвиборчий період є сенс зробити перерву від ЗМІ. Використайте цей час для себе та сім’ї, робіть, що вам подобається, та не намагайтеся дивитися і знати все, що з’являється про вибори в медійному просторі. Щоби бути в курсі, достатньо періодично читати новини чи якісні огляди.

➡  Не розвивайте дискусій, які просто приведуть до конфлікту

Не продовжуйте обговорення виборів, якщо ви розумієте, що воно може перерости в конфлікт чи агресію. Звертайте увагу на частоту обговорень з друзями, членами сім’ї або співробітниками. Якщо таких обговорень понад міру та вони провокують стрес — намагайтеся зменшити їхню кількість. Це збереже ваші сили та час.

➡  Визнайте, що стрес і тривога щодо того, що може статися, не приносять жодної користі

Стрес та тривожність через вибори — досить поширене явище, але вони не вартують вашого здоров’я. Більш того, негативно впливають на якість життя та забирають час, який можна було б використати з користю. Спрямуйте свою увагу в більш продуктивному напрямку. Можна обрати діяльність, яка також стосується виборів, але водночас торкається питань, які вам більше до душі. До прикладу, ви можете стати спостерігачем та відстоювати прозорість й законність голосування.

➡  Що б не сталося в день виборів — життя продовжується

Навіть якщо ваш кандидат не вийде до другого туру — це не катастрофа. Важливо залишатися свідомим громадянином з активною позицією. Не “катастрофізуйте” ситуацію та бережіть збалансовану перспективу.

➡  Голосуйте

Зробити свій вибір в такий важливий для України момент — обов’язок кожного громадянина! Знайдіть час для того, щоби спокійно та вдумливо проаналізувати все, що сталось за останні роки в країні. Обов’язково ознайомтесь з програмами кандидатів (наприклад тут:https://goo.gl/VgkdTW). Подумайте, чого ви прагнете для себе, своїх близьких та всієї країни. І обов’язково зробіть свідомий вибір.

“Пам’ятайте, відповідальне голосування корисне для здоров’я та національної безпеки нашої держави”, – зазначає вона.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • David Starr

    Не дивіться на рейтинги, вони малюються зі стелі.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up