Партнер рубрики Події

Тепер працювати в Польщі можна лише у того, хто вислав запрошення

Тепер працювати в Польщі можна лише у того, хто вислав запрошення
  • Якщо запросив один роботодавець, а ви працюватимете в іншого - будете нелегалом доти, доки перше запрошення не анулюють.
  • Доки перше запрошення не анулюють, іншого не видадуть, бо все фіксує база.

 

Зміни в польському законодавстві щодо працевлаштування і документації відбулись з 1 січня 2018 року. Про це варто знати тим, то збирається на заробітки до Польщі.

  • Відтепер, якщо майбутньому працівникові видають робоче запрошення, то він зобов'язаний працювати лише там, звідки отримав запрошення, - повідомила менеджер з персоналу Асоціації роботодавців Світлана Повар. - Якщо ж потенційний працівник перетинає кордон з запрошенням від одного працедавця, а йде працювати до іншого, - в такому випадку він буде працювати нелегально до тих пір, поки його перше запрошення не анулюють. А новий працедавець не видасть запрошення від себе.

Більше того, якщо ж не анульовано запрошення, з яким ви перетинали кордон, нового не отримаєте. Адже всі дані вносяться до новоствореної бази.

Про що потрібно подбати, збираючись на заробітки до Польщі*

Відео дня

Якщо є біометричний паспорт:

  • Біометричний паспорт,
  • страхівка,
  • бронь готелю (якщо на руках є робоше запрошення, то броні не потрібно. Якщо працівник запрошення буде чекати на території Польщі, то на кордоні потрібно мати бронь готелю, при перетині кордону потрібно мати невелику кількість грошей, не менше 100 злотих).

Якщо паспорт без біометрики:

  • закордонний паспорт з робочою візою,
  • страхівку,
  • запрошення до праці.

*Готівку при робочому запрошенні на кордоні показувати не потрібно.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (15)
  • Таня Маркова

    Підскажіть як можна анулювати запрошення щоб мені могли видати друге..
  • Ліля

    Скажіть будь ласка чи можливо щоб в Польші дали два запрошення від різної роботи? Адже  вони фіксують в базу.
  • Андрей Воронцов

    Скажіть по вартості запрошення скількі буде кошувати https://multi-viza.com.ua/viza-2/zaproshennya-na-pivroku-oswiadczenie/
    тут вартість нормальна чи не доого?

  • надя

    Добрий день,підкажіть будь-ласка чи можуть анулювати запрошення по якому на даний момент відкрита віза,і воно не зареєстровувалось?з далека дуже дякую
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up