Партнер рубрики Події

Тернопіль плаває: щоб перейти дорогу - треба стрибати

Тернопіль плаває: щоб перейти дорогу - треба стрибати

Через сильні опади окремі ділянки Тернополя затопило. Якщо автомобілі ще якось проїжджають, то пішоходам доводиться перестрибувати. Тернополяни кажуть, що вже й ґумаки не рятують. 

 

Дощі не поспішають відступати. Судячи з прогнозу погоди, опади ще будуть протягом тижня. А на окремих вулицях Тернополя уже утворились ріки. Місцеві жителі обурюються. 

- Нічого не міняється. Сильний дощ - і вже потоп. Район "Канада", вулиця Злуки біля Універсаму, Микулинецька, - вода тут завжди стоїть, - говорить тернополянка Ірина. - Навіть ґумові чоботи не рятують. Поки завела дитину в школу, усі ноги були мокрі. Мусила брати на роботу перевзуття. Бо так і до хвороби недалеко. 

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

 

 

Дощова каналізація - проблема не тільки Тернополя, а й інших міст України. Про те, що робить місцева влада у Файному, раніше під час прямого ефіру на сайті "20 хвилин" розповідав заступник начальника  управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології міської ради Андрій Дроздовський. Він пояснив, чому Тернопіль не в силі впоратись із проблемою з нормальним відтоком води.

- Дощову каналізацію в місті збудували в 60-ті та 90-ті роки, ще, скажімо, за Радянського Союзу. На той момент розробляли мережу водовідведення в залежності від розташування промислових об’єктів, житлових масивів тощо, - розповідає він. – Маємо загублені дощові колектори, які збудували ще до 60-х років, ми їх поступово виявляємо та намагаємось відновлювати. На даний момент працює система водовідведення, довжиною 42 км. Щоб повністю забезпечити місто дощовою каналізацією, треба збудувати ще 52 км лінії. Це є дуже і дуже багато. На це потрібні немалі кошти, яких у бюджеті немає.

Що змінилося з того часу? Поточним ремонтом дощової каналізації, водостічних та дренажних систем у Тернополі займається ТОВ "Авакс Проф". Контроль за виконання ними функцій, визначених договором, яке підприємство уклало з управлінням ЖКГ міськради, покладений на відділ технічного нагляду.

Майстер дільниці ТОВ "Авакс Проф" Руслан Собчук розповідає, що наразі вони промивають дренажну систему. Але робота ускладнена через погоду. Дощові колодязі і труби чистять регулярно. 

- Місто нарешті взялося за комплексне вирішення проблеми. І це великий плюс, - говорить він. - Ми почали працювати лише два тижні тому. Тому наразі похвалитися великими здобутками в цьому напрямку не можемо. Зробимо все для того, щоб життя тернополян стало комфортнішим. 

Наразі техніка підприємства працює на вул. Великого. Наступним етапом буде промивання дренажної системи на вулиці Микулинецькій. Проблемна ділянка - від шиномонтажу до автомобільного салону "Тойота". Там підвищений рух транспорту, і вода стоїть. Ділянок по місту є чимало, працюємо, - наголошує пан Собчук. 

А ви як добиралися на роботу? Які ділянки міста найбільш підтоплені? Чи пропускають водії пішоходів? Виставляйте фото та пишіть, що думаєте про це, у коментарях до тексту. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Coffee House Sergio

    не спи стрибай , не спи стрибай ,на спи стрибай!  є такая пісенька !
  • Наталя Романюк

    Затопило все
  • Yuriy Hrytsyshyn

    Знов номери погублять, а відновлювати поїдуть в ➡️#терзнак

    Alex Pokora reply Yuriy Hrytsyshyn

    Yuriy Hrytsyshyn слава Матері Природі)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up