Партнер рубрики Події

Тернопільський став заселяють коропами, товстолобиками та амурами

Тернопільський став заселяють коропами, товстолобиками та амурами
У Тернопільський став заселили сьогодні понад чотири тонни малька коропа, товстолобика білого , строкатого і білого амура. Загалом, у водойму мають заселити близько шести тонн риби.


Мальок  заселяли  упродовж сьогоднішнього дня двічі – вранці і ввечері.  Рибу випускали поблизу причалу, що біля ресторану «Максим».

- Вперше у місті Тернополі проводиться, за сприяння міського голови,  зариблення Тернопільського ставу, офіційно по документації, - розповідає начальник управління ЖКГ міськради Микола Лесів. - Були відповідні кошти виділені з міського бюджету, управління ЖКГ провело тендер. На сьогоднішній день є переможець тендеру – це приватний підприємець Гадз, Бучач.


 Рибу для заселення ставу, за словами пана Лесіва, підібрали таких порід, яка сприятиме  тому, щоб не було водоростей у ставі, щоби не було цвітіння  води.


 - Ми заселяємо мальок коропа, мальок товстолоба білого, товстолоба строкатого і білого амура, - додає пан Лесів. - Вони швидко розмножуються, швидко набирають ваги. Також зариблення пов’язано   з тим, що цьогоріч у місті Тернополі проводитиметься два чемпіонати світу з риболовлі. І, звичайно, робимо це для наших тернополян, для любителів рибної ловлі.

Previous Next

Відео дня


Сам же тендер, за інформацією пана Лесіва, був проведений   на суму 538 тис. 400 грн. Однак на сьогодні, згідно з бюджетним призначенням, укладено договір тільки  на суму 360 тис. 750 грн. За цю суму управління ЖКГ  має закупити:  малька коропа - 5100 кг, малька товстолоба  білого - 1400 кг, малька товсто лоба строкатого – 1400 кг, і малька білого амура – 1400 кг.

- Щоби не було ні у кого ніяких сумнівів щодо заселення тієї кількості риби, про яку йдеться у тендері, процес  контролюється як з нашої сторони, так і зі сторони громадських активістів ГО «Скеля», - додає пан Лесів. -  Все фіксує відеокамера. Так, за першу ходку ми привезли три тонни шістсот, за другу -   тонну сто.  Сьогодні машина їде на третю загрузку.  Можливий такий варіант, що буде ще четверта ходка. Адже набирати забагато, зважаючи на погодні умови, ми не можемо.

Громадські активісти, як розповів їхній очільник, власне і були ініціаторами  щодо зариблення ставу.

- Міський голова погодився, що зариблювати треба, знайшов гроші, і от зараз маємо результат, - каже директор ГО «Скеля»  Андрій Об’єщик. - У  загальному, наскільки мені відомо, має бути шість тонн. Але це не вся риба. Ще буде  одне зариблення восени. Також ми  обговорили з міською владою питання охорони цієї риби. Загалом, приємно вражений і вдячний, що мерія пристала на таку пропозицію.

Весь короп, каже пан Об’єщик, який  приїхав, це - угорський. Це елітна порода. Його вага може сягати до 50 кілограм,  риба дуже швидко росте.  
- Також є білий амур і звичайний, - додає він. - І білий товстолоб. Білий – буде фільтрувати верхні шари води. Лускатий – він свого часу привикає до кормової бази коропа. Окрім того, пан Гадз від себе особисто подарував громаді Тернополя  триста сомів. За це - велика подяка.
     

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анонім

    Нє, аноніме, я проголосую за Заставного який ше в 10-тому році продав НА САМОМУ СПІВОЧОМУ ПОЛІ https://youtu.be/_ydATpeDSiY?t=6m52s

  • Анонім

    Пан Надал робить чудеса, і став зариблює і парки ремонтує, дороги латає.... Хтось скаже а скільки сабі взяв???

    Напевно багато..... але і його попередники не меньше брали, але я не помятаю щоб вони в місті щось робили.

    Якщо Надал і дальше буде щось робити у місті, проголосую за нього.

    Анонім reply Анонім

    проголосуй за вирублені парки і за встелене місто ЙОГО ВЛАСНОЮ бруківкою
  • Анонім

    Круто
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки 08:00 Як і коли буде працювати електронний кабінет військовозобов'язаного, пояснили в Міноборони 22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up