Тернопіль сьогодні зустрів пасажирів агітпотягу єднання України

Тернопіль сьогодні зустрів пасажирів агітпотягу єднання України
із сайту облради
  • Більше сотні дорослих та малих українців – волонтери, діти Героїв Небесної Сотні,  загиблих учасників АТО, військові живуть у потязі та подорожують Україною уже шостий день.
  • Пасажири "Потягу Єднання України "Труханівська Січ"" - "Різдвяний потяг Святого Миколая" прямують через всю Україну і зупиняються для привітань з Різдвяними святами у багатьох містах країни.

У Тернопіль пасажири агітпотягу прибули сьогодні вранці, 13 грудня. Кілька годин тут провели на території 44-ї окремої  артилерійської бригади. 

Нагадаємо, всеукраїнську акцію потяг єднання "Труханівська Січ" організовують з метою консолідації та взаєморозуміння громадян з різних куточків країни, піднесення патріотичного духу та популяризації національної культури країни. 


- Це в нас уже десятий «Потяг Єднання України «Труханівська Січ», - каже один із співорганізаторів заходу Микола Бондар. – А захід  загалом організовуємо уже другий рік поспіль. Торік ми на зимові свята їхали із Заходу на Схід, везли подарунки, привітання, а цьогоріч - навпаки. Серед нас є 150 молодих хлопців та дівчат  майже зі всіх куточків України. Дорогою ще додаються люди, поїдуть з нами і  ваші земляки з Тернопільщини. Вчора ми були у Чернівцях, далі буде в нас Хмельницький, Вінниця, Одеса, Миколаїв, Херсон, Кривий Ріг, Запоріжжя, потім буде Маріуполь, Волноваха, Покровськ і Бахмут в Донецькій області, буде Сватово і Лисичанськ в Луганській області. Закінчиться подорож у Києві, 23 грудня.

За словами пана Бондара, найбільше навантаження  у цій подорожі несе "Укрзалізниця". Учасникам акції фактично дають окремий потяг, що прямує за окремим графіком. У складі потягу як купейні, так і плацкартні вагони, є уже кілька вагонів, завантажених подарунками.

- У кожному місті нас зустрічають представники різних гілок влади, - додає він. – А  далі програму нам організовують волонтери. В Тернополі нас зустрічали, окрім влади, і батьки Героїв Небесної сотні. У нашому складі, до речі, є  діти героїв Небесної Сотні,  героїв загиблих на війні. 

Відео дня

Загалом, як розповів прес-офіцер Тернопільської окремої артилерійської бригади Юрій Кульпа, у Тернополі гості були пам’ятника Героям Небесної сотні, на Микулинецькому кладовищі біля могил загиблих АТОвців. Відвідали і військову частину, де їх пригостили смачним обідом. Тут же у частині переглянули два короткі фільми про частину, відвідали студію бойової слави та ін.

- Мета такого заходу об’єднати Україну і наголосити, що в нас зараз одна спільна мета, - каже  Юрій Кульпа. -  В майбутньому саме вони будуть розповідати про події, які зараз маємо, своїм дітям. А для того, щоб це було з перших вуст, щоб  не мислили картинками з різних телебачень,  їм і дали можливість поїздити, подивитись, побачити, поспілкуватись з українцями з різних куточків нашої країни. Хочеться, щоб зробили висновок, що так, зараз в Україні біда, є війна, але її треба буде закінчувати, і потім країну розвивати, будувати, навчати своїх дітей бути справжніми українцями. 

Побачити Україну та українців – саме з такою метою чимало молоді і зголошувалось на поїздку. З організаторами, до речі, зв’язувались через сторінку у «Фейсбуці» - Волонтерський потяг «Труханівська Січ».

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Діонісій

    три роки тому хотіли запустити потяг Дружби, чи якось там, почалась війна в країні. краще може якимись іншими методами робити об'єднання України ?

    а об'єднувати треба зараз, бо скоро буде вже нічого об'єднувати, нажаль.

    Петро Білецький reply Діонісій

    Ну це значить знак. Мав бути поїзд дружби став поїздом ворожнечі. Зараз поїзд Єднання, значить буде поїздом розбрату, ало ше саме не зрозуміло, може ромуни кусок відкусять, може москалі, а може і поляки
  • Петро Білецький

    Я шось сумніваюсь шо червоно-чорний прапор когось обєднає
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up