Як працюватимуть школи у Тернополі та області із переходом у "помаранчеву зону"

Як працюватимуть школи у Тернополі та області із переходом у "помаранчеву зону"
  • Два тижні тернопільські школярі відвідували навчальні заклади, дотримуючись умов "червоної" зони. Класи поділили на підгрупи, і заняття для них проводили через день.
  • З 21 вересня Тернопіль - у "помаранчевій" карантинній зоні. Як вплине це на навчання, дізнавались журналісти "20 хвилин".

Навчальний рік 2020-2021 розпочався в особливих умовах через пандемію коронавірусу. Думки щодо роботи закладів освіти розділились: хтось вважає, що діти не можуть навчатись дистанційно, і відновлення роботи шкіл обов'язкове, інші переконують - це призведе до погіршення ситуації. 

Нагадаємо, Директори шкіл готуються до судів через складені протоколи. А хто оплатить адвокатів

Із 21 вересня Тернопіль та область - "у помаранчевій зоні".  Відповідно до постанови Кабміну, у "помаранчевій зоні" дозволена повноцінна  робота закладів освіти, з дотриманням карантинних правил. Тож чи будуть тепер учні ходити у школу щодня, або ж усе залишиться без змін, пояснює керівник управління освіти міської ради Ольга Похиляк. 

Відео дня

Зважаючи на те, що у Тернополі досить велика кількість хворих, ми продовжуємо навчання у тому режимі, який був в попередні два тижні, - коментує Ольга Похиляк. - Діти і далі навчатимуться по підгрупах. Окремі школи проводять навчання у дві зміни. 

Скільки класів на карантині?

За інформацією управління освіти, станом на ранок 21 вересня, на карантин у Тернополі закрили 7 класів. 3 із них - у школі №3. 

- Станом на ранок 21 вересня ще не всю інформацію про закриті на карантин класи передали в управління освіти, - коментує головний спеціаліст відділу дошкільної, середньої та позашкільної освіти міського управління Олена П'ятночка. - Нам відомо про 7 класів в школах, але є класи, які навчаються у другу зміну, є класи, у яких навчання по підгрупах відбувається через день. 

Також у понеділок, 21 вересня, відновили навчання у школі №6 для учнів 1-4 класів. Нагадаємо, у закладі практично одразу після початку навчального року захворіли кілька педагогів. Тому тут прийняли рішення - перенести осінні канікули на вересень. 

Як працюватимуть школи у області?

- Наразі сказати точно, як будуть працювати школи в області, не можу, - каже заступник начальника обласного управління освіти Ганна Зварич. - Сьогодні відбудеться засідання обласної комісії ТЕБ та НС, на якому буде обговорено це питання.

Проте в управлінні наголошують: оскільки область у "помаранчевій зоні" - заклади освіти будуть навчатися, відповідно до карантинних вимог "помаранчевої" зони.

- В області у "червоній зоні" залишається місто Бережани, Тернопільський, Заліщицький та Збаразький райони, - продовжує співрозмовниця. - Сьогодні буде засідання комісії, на якому питання щодо роботи шкіл у цих районах буде вирішено, відповідно до постанови Кабміну. Якщо немає 50% хворих серед працівників освіти закладу та учнів, то відвідування закладів освіти можливе навіть у "червоній зоні". 

Детальнішу інформацію про роботу закладів освіти області ми опублікуємо після засідання комісії. 

Що думають батьки?

Дискусії щодо режиму роботи шкіл тривають. Думки батьків розділились.

- Я працюю, чоловік теж на роботі. Дитина навчається у першому класі, навчання у нашій школі через день. Наразі взяла відпустку на роботі, але вона вже закінчується, - каже тернополянка Оксана. - З ким залишати дитину через день - не знаю. 

У коментарях до матеріалу "20 хвилин", який розміщений у спільноті "Тернопільські мамусі", батьки також висловили свою думку.

- Цікаво чого минулого року ніхто не хотів закрити школи на карантин, коли в класах було по 5-6 чоловік, як вчителі так і учні були хворі на пневмонії, починаючи з вересня місяця, але саме цього року всі дуже стали переживати. Я підтримую навчання у школах, дистанційна освіта показала не найкращі результати, а пускати чи не пускати в школу дітей це особиста справа кожного , всім дали вибір по якій системі навчатись. По меньше негативу , більше вкладайтесь в імунітет, зараз доступні різні варіанти ,бо сидіння в дома дасть не дуже хороші наслідки у всіх сферах і для здоров'я теж , - пише тернополянка Марія. 

Дехто вважає, що діти мають навчатись щодня та бути готовими до будь-яких хвороб.

- Вірус є, і нам з ним жити. Закрити знову всіх по домах можна, але вірус нікуди не зникне. Питання: скільки років сидіти в карантині? Як набути колективний імунітет, якщо знову усіх закрити? Переважна більшість нині переносить його вже легко, особливо діти, - вважає пані Ольга. 

Як думаєте ви? Чи мають діти і далі навчатись по групах через день? Відповідь пишіть у коментарях. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Nataliia Filatova

    Клинические идиоты
  • Валерия Любинова

    Вы бы еще ребенку на голову резиновый шлем напялили, придурки.
  • Slaf Slavikovich

    долбо🦔🦔🦔
  • Василь Ленько

    Йой Боже скільки короноідіотів.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 Великодні гостинці для військових збирають у Тернополі: що й куди приносити? 18:10 У Кутківецький ліс викликали дві «швидких», там знайшли непритомних підлітків (ОНОВЛЮЄТЬСЯ) 18:01 На Тернопільщині в останню путь провели 50-річного священника 17:01 Під час гасіння пожежі у свинокомплексі в Тернопільському районі врятували 650 тварин Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up