Тернопільська лікарня отримала обладнання для проведення надскладних операцій на мозку

Тернопільська лікарня отримала обладнання для проведення надскладних операцій на мозку

Медики наголошують, завдяки апарату зможуть проводити оперативні втручання на головному та спинному мозку.

Про придбання та передачу сучасних нейрохірургічних мікроскопів «TIVATO 700» до Тернопільської обласної клінічної психоневрологічної лікарні повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

Такий апарат використовуватимуть для проведення високоточних нейрохірургічних операцій. Перевагою медичного обладнання є якісне оптичне зображення, яке дозволяє збільшити його до 14 разів.

Відео дня

— Операційний мікроскоп – довгоочікуване поповнення для нашого закладу, придбаний за кошти держбюджету. Апарат дозволяє використовувати найновітніші методики у роботі. Ми зможемо покращити якість надання високоспеціалізованої нейрохірургічної допомоги мешканцям області, переселенцям та військовослужбовцям, — пишуть на сторінці лікарні.

Відомо, крім Тернополя така надважливе медичне обладнання ще й відправили до Київської міської лікарні швидкої допомоги.

Як раніше повідомляли журналісти «20 хвилин», у психоневрологічній лікарні відкрили оновлене нейрореабілітаційне відділення, фахівці якого повертають людей після травм та інсультів до повноцінного життя.

Також медики цієї лікарні вперше виконали складну операцію на судинах мозку в Тернопільській області.

Читайте також:

Де у Тернополі можна здати обов’язкові щорічні аналізи і чи дорого це коштує? Ми перевірили (ОГЛЯД)

Медики Тернополя провели перші операції у Центрі ендоваскулярної нейрорентгенохірургії

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Taras Matvienko

    Це все для дорослих людей-з 18 років.А для дітей до 18 років з д-зом ДЦП-які дії:знову запевнятимуть-переросте!!!Обласна дитяча лікарня в прольоті?

keyboard_arrow_up