Партнер рубрики Події

Тернопільські батьки, які вже заплатили 1215 грн за садочки, заповнюють анкети щоб повернути кошти

Тернопільські батьки, які вже заплатили 1215 грн за садочки, заповнюють  анкети щоб повернути кошти
  • Скандальний наказ управління освіти і науки Тернопільської міської ради про оплату 1215 гривень за освітні послуги  у дитячих садках для дітей без Тернопільської реєстрації визнали незаконним. 
  • Батьки, які уклали договори та встигли оплатити певну суму за відвідування дитячих садочків, об'єднуються, щоб повернути кошти.

Нагадаємо, Тернопільський адміністративний суд виніс рішення про скасування наказу управління освіти і науки Тернопільської міської ради.  Рішення підтвердив і Львівський адміністративний апеляційний суд.

Натомість, у міській раді не визнають рішення суду і стверджують, що батьки "нетернопільських" дітей і далі мають платити 1215 грн за садок.

Адвокат Ростислав Небельський каже, що рішення Львівського апеляційного суду, дозволяє всім батькам, які вже уклали договори, повернути кошти.

Відео дня

Для того, щоб визначити скільки осіб встигли заплатити за відвідування дітьми садочків, адвокат Ростислав Небельський, який захищає права батьків у судах, створив спеціальну онлайн-анкету.  

- Станом на 6 березня заяви надіслали вже 22 батьків, - каже  Ростислав Небельський. - Зараз ми визначаємо коло осіб, які потребують правової допомоги у зв'язку з порушенням Управлінням освіти і науки Тернопільської міської Конституції та Законів України в аспекті гарантування права на безоплатну дошкільну освіту. Далі ми будемо вибудовувати логістику правового захисту. 

Заповнити анкету можна за посиланням:

АНКЕТА ОСОБИ, ПОТЕРПІЛОЇ ВІД ПРОТИПРАВНИХ ДІЙ УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

У соцмережах батьки просять поширювати інформацію про анкети і переконують, що багато договорів батьки підписували під тиском.

Читайте також: "Мені погрожували і вимагали забрати позовну заяву". Анна Хасан судиться з міською владою
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Адвокат007

    Ось відео, може пригодиться https://www.facebook.com/uarivnetv/videos/387937312026863/?t=70

  • Oleg QQQ

    "Не визнають рішення суду" це те саме що плюють на закон, але все норм, це ж Україна! А Україна це що,....це бл.дь європа...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up