Партнер рубрики Події

Драмтеатр у Тернополі виявився недоступним для людей на візку: перевірила жінка з Гусятина

Драмтеатр у Тернополі виявився недоступним для людей на візку: перевірила жінка з Гусятина

Пандус є лише зовні, а в глядацьку залу — немає.

— Тернопільський обласний драматичний театр ім Т. Г.Шевченка виявився недоступним для людей, які пересуваються за допомогою крісла колісного, — написала на своїй сторінці у соцмережі жителька Гусятина Ольга Кундис. —  По встановленому ( без дотримання усіх ДБН) пандусу можна потрапити лише з вулиці до вестибюлю, а до глядацької зали знову сходи...На моє запитання: "як далі???" працівники театру приголомшили: "При потребі, організовуємо людей, винесуть куди треба"...

Керівника в театрі, на жаль, не було,  тому жінка звертається через ФБ.

— Шановне керівництво Тернопільський Драматичний Театр , аби уникнути дискримінації людей за ознакою інвалідності, зробіть свій заклад доступним також для усіх маломобільних груп населення, дотримуючись усіх ДБН, згідно з чинним законодавством, Конвенцією ООН про права людей з інвалідністю! — йдеться у дописі.

Відео дня

У коментарях люди підтримують пані Олю і пишуть про важливість проблеми пересування людей на візку у Тернополі.

Ira Hetman пише у коментарях до допису: О то Ви важливу проблему підняли!!! Той пандус- то як казочка про гостини Журавля і Лисички. В Тернополі все так, навіть те соціальне таксі: не додзвонитись і будні після 17.00 та в вихідні не працює.

Читайте також Чи пристосований Тернопіль для людей з інвалідністю. Ми перевірили для вас (ВІДЕО)
Чи зручний Тернопіль для людини в інвалідному візку. Експеримент "20 хвилин"
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач71

    В Тернополі зі всім так, включно з такими базовими і звичними закладами як аптеки, магазини і поліклініки. І далеко ходити не треба, пройтись центром міста і все стає зрозумілим: в більшості сходи, якими важко користуватися і здоровим. Ще одне питання, то слизька підлога. Невже власники таких закладів не здогадуються, що є спеціальна підлогова плитка, яка не слизька і яку не треба вкривати зимою всяким непотребом, щоб не посковзнутися чи банально писати "слизькі сходи". Могли б погуглити, щоб дізнатися. Чи просто на клієнтів наплювати?

keyboard_arrow_up