Партнер рубрики Події

Тернополяни гадають, чи відбудеться чергова сесія міськради (Політичний підсумок)

Тернополяни гадають, чи відбудеться чергова сесія міськради (Політичний підсумок)

Тернопіль вражає не лише своєю гостинністю, чарівними пейзажами та старовинною архітектурою. Події, які тут розвиваються, не менш перехоплюють подих. Ми промоніторили, про які події найбільше писали ЗМІ, та що постили депутати на своїх сторінках у соцмережах.

Перше, про що нині найбільше гуде місто, а отже, пункт номер один у цьому матеріалі - чергові «маски шоу». Під стінами міськради утворився справжній каламбур, а дві сесії вже були зірвані. Що 24 квітня, що 12 травня на вулиці Листопадовій було надто людно. Наприкінці квітня підозрілі прихильники «Свободи» з інших сусідніх міст у балаклавах влаштували політичні провокації силового характеру. З іншого боку барикади опинились депутати від об’єднання «Самопоміч» та «БПП Солідарність». Як наслідок – двоє депутатів опинились у лікарні, а за фактом хуліганства, вчиненого групою осіб, правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Конфліктують і роблять ставки

У травні стало ще веселіше. Повідомлення про мінування міськради, дивні пошуки вибухівки у супроводі Сергія Надала. Приїжджі «миротворці» знову вимагають відставки екс–свободівців Турського, Сороколіта та Навроцького. А тим часом Надалу прийшла ідея провести «вуличну сесію». 18 із 22 необхідних для кворуму депутатів… І все, пиши пропало.

Відео дня

Місцеві ЗМІ заговорили про можливі перевибори. Політичні сили, перетягуючи на себе ковдру, роблять ставки. Робота головного органу місцевого самоврядування паралізована. Десятки важливих питань, у тому числі й виділення землі для учасників АТО, зависли в повітрі.

Найцікавіше зараз – що 2 червня. Адже в цей день о 10.00 має відбутися чергове засідання сесії міськради. Згідно з регламентом, сесію повинні проводити раз у місяць. Крайній термін – три місяці. Тобто в депутатів VII скликання є шанс зібратися до 4 липня. Інакше, питання перевиборів зазвучить не тільки на шпальтах газет, інформаційних сайтах та на сторінках депутатів, громадських активістів у соцмережах.

Вболівали за науковців та селфились

По-друге, поки рада завмерла перед черговою спробою зібрати депутатів, всі дружно пішли на 5-ті ювілейні «Наукові пікніки».

Захід відбувся в неділю, 21 травня, на Театральному майдані. Інтерактивні експерименти представили понад 200 учасників з різних куточків України. Зібралося більше 30-ти міні-лабораторій просто неба. Хімік-шоу, дрони, квести, роботехніку та ще безліч наукових родзинок мали змогу побачити всі охочі тернополяни.

Не оминули захід і вищестоящі. На сторінках у соцмережах з’явилися фотозвіти та селфі-паті, як депутати різних політичних сил прикладаються до науки, із пафосними постами про те, що Тернопіль має чим пишатися. Хоча в нинішньому політичному бардаку відчуття гордості може бути лише за тих юних і не зовсім юних науковців. Вони працюють і намагаються йти в ногу з часом, чого не скажеш про тернопільську владу.

Третє цікаве питання, яке нині зазвучало, - «знову про КП і голу землю». Так дослівно написав на своїй сторінці у facebook депутат від «Самопомічі» Андрій Шкула. Він же ініціював звернення у міську раду «Про формування загального реєстру земельних ділянок, наданих КП ТМР задля їхнього раціонального використання із врахуванням потреб міста та прав учасників бойових дій АТО».

Пост депутата у facebook навряд щось вирішить - такої думки пересічні тернополяни. Це ми бачимо в коментарях. А наразі питання до автора звернення від активних громадян залишається відкритим: чи допоможе реально вирішити земельні питання дубляж даних із Державного реєстру прав на нерухоме майно та Державного земельного кадастру? Чи є більш впливові механізми, які допоможуть вивести землю з тіні? Цікава реакція всіх депутатів та небайдужих тернополян у темі, і ми про неї напишемо в наступних випусках.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Діонісій

    да більшості тернополян пофігу той цирк.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up