Партнер рубрики Події

Тернополяни скаржаться, що місяць живуть без теплої води

Тернополяни скаржаться, що місяць живуть без теплої води
- Я з острахом чекаю, коли відключать котельню, яка обслуговує мій будинок на вул. Героїв Крут, 7, - каже тернополянка Наталія Білик. – Я вже дивилася у графік, без теплої води нам доведеться жити цілий липень.

 


У попередні роки мешканці цього будинку теж у цей час були без теплої води. Адже на профілактичний ремонт котельні у Тернополі відключають щороку. От тільки пані Білик не розуміє, що можна ремонтувати аж цілий місяць.

- Якраз спека надворі, води теплої потрібно як ніколи, каже жінка. - Невже котельні так ламаються, що їх щороку потрібно ремонтувати?

Відео дня
>Нагадаємо, почергово зупиняти котельні на профілактичний ремонт почали ще наприкінці квітня. Роблять це кожного року для того, аби належно підготуватися до нового опалювального сезону.

Так з 10 травня до 10 червня вже прожили без теплої води мешканці будинку на вул. Живова, 37.
- У кого індивідуальне опалення, у тих взагалі проблем не було, - розповідає мешканець цього будинку Віталій Романів. - А решту трохи намучилися. Я грів воду щодня, а іноді приймав холодний душ. На щастя, це пекло вже минуло.

Тернопільські тепловики просять тернополян зрозуміти, що котельні відключають влітку, аби був спокій взимку.

- Ми чудово розуміємо, що відсутність в помешканнях тернополян гарячої води створює певні незручності, - каже директор КП "Тернопільміськтеплокомуненерго" Йосип Куртяк. - Але щорічна зупинка котелень на профілактичний ремонт є вкрай необхідною. Ми змушені виконувати технологічні ремонтні роботи, які плануємо на підставі дефектних актів. Їх складають майстри та начальники мікрорайонів, а затверджує головний інженер підприємства. Згідно з цими актами ми здійснюємо ремонт обладнання котелень та теплових мереж. Для цього у річному плані підприємства ми передбачили кошти на придбання матеріалів та запчастин для котлів, насосного обладнання, яке через тривалу експлуатацію зношується дедалі більше. Цим і викликана необхідність зупинки котелень.

Згідно з графіком, 19 котелень, які не подають воду, відключають з 20 квітня і до початку опалювального періоду, продовжує пан Куртяк. Котельні, які подають гарячу воду, зупиняють з суворим дотриманням графіку. Гарячу воду місту подають 20 котелень. З 10 до 23 травня на профілактичному ремонті були десять котелень. Другий цикл передбачає відключення дев'яти котелень з 2 липня до 1 серпня. Остаточно завершити профілактичний ремонт котелень планують 13 серпня.

- Ці всі роботи проводимо для того, аби не довелося відключати теплопостачання та гарячу воду в осінньо-зимовий період, - каже Йосип Куртяк. - Якби не планові профілактичні роботи, невідомо які сюрпризи могли б очікувати нас взимку. Як показує досвід, ми на правильному шляху. Цьогоріч, незважаючи на досить холодну зиму, особливих проблем з теплом та гарячим водопостачанням у нас не було.

Довідка
З 2 липня до 1 серпня у Тернополі зупинять котельні на вул: Галицькій, просп. Бандери, Лесі Українки, Чернівецькій, Новому Світі, Шкільній, Транспортній, Купчинського та цегельному заводі.
За інф. КП "Тернопільміськтеплокомуненерго"


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Anonymous

    Маючи технічні знання, а також практику і грамотно підіїти до проблеми з гарячою водою то можна обійтися без ІО і баняків .

    Anonymous reply Anonymous

    Поділися досвідом. Тільки зроби поправку, що технічних знань і відповідного досвіду нема.
  • Anonymous

    Поставте опалення, І НЕ ГРАЙТЕ ВОЛА!!! А то ниють на сайтах, газетах, через власну недбалість... І взагалі, треба газ економити, котельні теж на повітрі просто так не працюють...

    Anonymous reply Anonymous

    А дозвіл на опалення хто дасть?
  • Anonymous

    ще би місяць сказали хліба не їсти і не ср..ти в профілактичних цілях
  • Anonymous

    ось вам і переваги ІО. і вода коли потрібно і тепло коли надворі холодно
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки 08:00 Як і коли буде працювати електронний кабінет військовозобов'язаного, пояснили в Міноборони 22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up