Партнер рубрики Події

"Тиждень без": піст розпочався - відмовляємось від м'яса

"Тиждень без": піст розпочався - відмовляємось від м'яса
  • 28 листопада розпочався Різдвяний піст. Багато тернополян на цей час виключають із свого раціону м'ясні продукти. 
  • Від м'яса відмовляється і наша журналістка. Як, чому, навіщо, та чим замінити цей продукт на час посту- дізнаємось у експертів. 
  • "20 хвилин" продовжують проект "Тиждень без" 

Ми продовжуємо спецпроєкт #тижденьбез, у рамках якого проводимо челенджі та експерименти.

Читайте також:  #тижденьбез впродовж тижня журналістка "20 хвилин" витрачала в день не більше 50 грн.

Цього тижня у вірян східного обряду розпочався Різдвяний піст. Тому ми вирішили виключити із нашого раціону м'ясні продукти та розповісти як вони впливають на наш організм. 

Відео дня

У наступних матеріалах ми опублікуємо думки лікарів, дієтологів та священиків про відмову від м'яса та піст. А поки знайомтесь із людьми, які м'яса не вживають у їжу вже кілька років.

"“Від запаху і вигляду м'яса може навіть знудити”. Тернопільські вегетаріанці розповіли про своє харчування"

- Піст – чудова можливість розвантажити свій організм, - говорить лікар-дієтолог Наталія Суслова. - Адже надлишкове вживання продуктів тваринного походження негативно позначається на роботі печінки. Натомість крупи дуже багаті вітаміном В та різноманітними сорбентами, котрі покращують роботу як шлунково-кишкового тракту, так і організму в цілому.

При дотриманні суворого посту необхідно відмовитися від м’ясних страв, яєць, молочних продуктів, солодощів і навіть риби, каже фахівець.

– Аби поповнити організм необхідними мікроелементами, потрібно вживати достатню кількість овочів, фруктів, бобових культур. До речі, останні є повноцінним джерелом білка, який так необхідний для нашої життєдіяльності, - каже дієтолог.

Читайте також: "Готуємо вегетаріанський салат"

Готуємо вегетаріанський салат

Коментар журналістки:

- "У піст головне не їсти один одного". Погоджусь, що піст та відмова від м'яса - різні речі. Але в рамках експерименту опишемо як воно - відмовлятись від того чи іншого, до чого вже звикли. Як спойлер напишу, що наступного тижня спробуєм відмовитись від злості і поганих думок. Як думаєте, вийде? 

М'ясо я люблю. У раціоні практично щодня курка: варена, печена. смажена. Хоча ніколи не задумувалась про те, чи може це бути шкідливо. Та й раніше я утримувалась від м'яса у піст.  Цікаво також знайти людей, які роками живуть без ковбаски та кур'ячих стегенець.

Щоб побачити вплив м'яса на організм. На початку експерименту я здам кров на аналіз та визначу чи впливає вживання м'яса на рівень гемоглобіну. 

Колеги одразу ж погодились підтримати мене у відмові - тому експеримент має пройти легко. Усі відчуття із першого тижня посту - опишу в матеріалі. Стежте за нашими публікаціями.

А ви готові відмовитись від м'яса хоча б на тиждень? Підтримаєте челендж? якщо так - залишайте коментар під матеріалом. 

Опитування

Чи відмовляєтесь від м'яса на час посту?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Leyton Smith

    31 грудня  та  1 січня абсолютний пік посту православних християн ))))
  • Ната Ли

    Від м"яса дуже легко відмовитись.Хоч на тиждень,хоч взагалі. Я м"ясо не люблю,у любому вигляді.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up